HerNews.gr
DECORNEWS

5 ιδιοφυείς ιδέες διαρρύθμισης για μικρά υπνοδωμάτια

Με αυτές τις ιδέες διάταξης για μικρά υπνοδωμάτια, μπορείτε να κάνετε ακόμα και τα πιο μικρά υπνοδωμάτια να αισθάνονται πολυτελή, ευρύχωρα και άνετα, χωρίς να θυσιάσετε τα απαραίτητα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο σωστός σχεδιασμός και τα σχέδια επίπλων για να μετατρέψετε αυτό το δωμάτιο σε όαση.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις ιδέες και ξεκινήστε να διακοσμείτε και να αναδιατάσσετε το υπνοδωμάτιό σας.

1. Τοποθετήστε το κρεβάτι στον μεγαλύτερο τοίχο

Ένα υπνοδωμάτιο με ένα κρεβάτι στον τοίχο, και οι τοίχοι βαμμένοι σε πράσινοΣε ένα μικρό μοντέρνο υπνοδωμάτιο , είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη σωστή τοποθέτηση όλων των μεγάλων, ογκωδών κομματιών. Το κρεβάτι, ειδικότερα, θα πρέπει να διατηρείται σε χώρο που δεν εμποδίζει την κυκλοφορία του δωματίου, ούτε κάνει τον χώρο να φαίνεται γεμάτος. Η τοποθέτηση του κρεβατιού στον πιο μακρύ τοίχο είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για τη μεγιστοποίηση του χώρου δαπέδου. 

Συγκεκριμένα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σε μια γωνία διαγώνια απέναντι από την είσοδο. Αυτό δημιουργεί ένα οπτικά ελκυστικό σημείο εστίασης και σας επιτρέπει να περπατάτε εύκολα γύρω από το κρεβάτι. 

2. Τοποθετήστε ένα κομοδίνο ανάμεσα στο κρεβάτι & τον τοίχοΈνα μικρό υπνοδωμάτιο με ένα λεπτό κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτιΜαζί με την επιλογή του καλύτερου κομοδίνου για ένα μικρό υπνοδωμάτιο (το οποίο ιδανικά θα πρέπει να έχει λεπτό προφίλ), λάβετε επίσης υπόψη το κατάλληλο μέρος για να το κρατήσετε. Θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε σημείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για να κρατήσετε μικρά αντικείμενα, αλλά δεν σας εμποδίζει. Η καλύτερη ιδέα θα ήταν να μετρήσετε το χώρο μεταξύ του κρεβατιού και του τοίχου και να βρείτε ένα κομοδίνο που να ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον χώρο.

3. Τοποθετήστε μόνο τα απαραίτητα έπιπλαΈνα μικρό υπνοδωμάτιο με ένα μεγάλο κρεβάτι και ένα μικρό κομοδίνοΓια να κάνετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φιλόξενο, φέρτε κομμάτια που εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες και όχι μόνο διακοσμητικές. Αξιολογήστε κάθε έπιπλο που εισάγετε σε αυτό το δωμάτιο. Ίσως ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι θα μπορούσε να εξοικονομήσει χώρο. Ανταλλάξτε αυτόνομα αντικείμενα με κομμάτια πολλαπλών χρήσεων. Αν θέλετε πραγματικά ένα κεφαλάρι, σκεφτείτε να σχεδιάσετε ένα προσαρμοσμένο στον τοίχο, που να ταιριάζει σωστά στο χώρο και να τραβάει το βλέμμα σας σε αυτό. Επιλέξτε ένα κομοδίνο που μπορεί να υποστηρίξει ένα φωτιστικό και διαθέτει συρτάρι και ράφι για μέγιστη αποθήκευση. Επίσης, προσέξτε την κλίμακα κάθε επίπλου στο δωμάτιο και πώς συνεργάζονται σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

4. Δοκιμάστε την κατακόρυφη αποθήκευσηΈνα μικρό υπνοδωμάτιο με αποθήκη μέχρι το ταβάνιΜια αποτελεσματική ιδέα αποθήκευσης για μικρά υπνοδωμάτια είναι να χρησιμοποιήσετε όλο το ύψος του δωματίου. Αντί να τοποθετείτε πολλά ντουλάπια στο πάτωμα, χρησιμοποιήστε τους τοίχους ως λειτουργικές επιφάνειες. Σκεφτείτε να επωφεληθείτε από τον κατακόρυφο χώρο εγκαθιστώντας ψηλές ντουλάπες ή μονάδες ραφιών που φτάνουν μέχρι την οροφή. Οι ενσωματωμένες λύσεις αποθήκευσης, όπως τα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι, οι εντοιχισμένες ντουλάπες και τα επιτοίχια ράφια, μπορούν να βοηθήσουν στη χρήση κάθε διαθέσιμου εκατοστού του χώρου. Οι διοργανωτές που λειτουργούν επίσης ως διακοσμητικά αντικείμενα, όπως καλάθια, κάδοι και διαχωριστικά, μπορούν να συμβάλουν στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας αποθήκευσης χωρίς να θυσιάζουν την αισθητική.

5. Επιλέξτε ενσωματωμένους καθρέφτεςΈνα μικρό υπνοδωμάτιο με ντουλάπα με καθρέφτηΚαι τέλος, ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή ακόμα και ένα υπνοδωμάτιο στούντιο θα μπορούσε να επωφεληθεί από έναν μεγάλο καθρέφτη. Γιατί; Αυτό το απαραίτητο κομμάτι σε ένα υπνοδωμάτιο όχι μόνο προσθέτει λειτουργική αξία αλλά δημιουργεί και την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου. Οι καθρέφτες κάνουν κάθε δωμάτιο να αισθάνεται ελαφρύτερο, φωτεινότερο και πιο δραματικό. Οι σταθεροί καθρέφτες σε έναν μακρύ τοίχο ή μια ντουλάπα διπλασιάζουν την ψευδαίσθηση του χώρου.

Στην περίπτωση των καθρεφτών, όσο μεγαλύτεροι, τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι καθρέφτες τοίχου δεν πρέπει ποτέ να είναι φαρδύτεροι από το έπιπλο παρακάτω για να διασφαλιστεί ότι το σχέδιο παραμένει ισορροπημένο

Πως να κάνετε ένα μικρό σπίτι να φαίνεται ακριβό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Χειμερινές διακοπές σε δεντρόσπιτο στην Πελοπόννησο

Her News

Οδηγός για νοικοκυρές: Πως να βγάλετε τα άλατα από τον νεροχύτη

Her News b

10 αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο αυτοκίνητό σας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka