HerNews.gr
DECORNEWS

Τρόποι & ιδέες για να καλύψετε τα παράθυρα του μπάνιου χωρίς κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι μια κλασική κάλυψη παραθύρων που μπορεί να φέρει υφή στο χώρο καθώς και μια ευκαιρία για μοτίβο και χρώμα. Μην έχετε όμως αυταπάτες ότι είναι μια καλή επιλογή για το μπάνιο σας.

Αν και σίγουρα προσθέτουν μια συγκεκριμένη απαλότητα, το ύφασμα και το υλικό δεν αναμειγνύονται καλά με την υγρασία και έτσι οι κουρτίνες στο μπάνιο αυξάνουν μόνο την πιθανότητα υγρασίας και αναπόφευκτα μούχλας.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να καλύψετε τα παράθυρά σας που είναι λίγο πιο αξιόπιστοι για μοντέρνα μπάνια.

1. Ρόμαν ρολά σκίασης

A bathroom with roman blindΤα ρόμαν ρολά σκίασης είναι μια απλή εναλλακτική στις κουρτίνες, με μια γοητευτική πτυχωτή εμφάνιση που σας βοηθά να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του υφάσματος και σας επιτρέπει να μαζεύετε εύκολα το ύφασμα με το απλό τράβηγμα ενός κορδονιού. Είναι ένας τρόπος για να ενσωματώσετε την υφή και την απαλή πινελιά του υφάσματος στο δωμάτιο, ενώ μένετε μακριά από το πραγματικό παράθυρο ή τον τοίχο για να αποφύγετε την έκθεση στην υγρασία. Ταυτόχρονα, μπορείτε να έχετε απόλυτη ιδιωτικότητα.

2. Δοκιμάστε παντζούρια

Ένα μπάνιο με παντζούριαΓια πρόσθετο ενδιαφέρον, σκεφτείτε ειδικά κατασκευασμένα παντζούρια που μπορούν να κατασκευαστούν ειδικά σχεδιασμένα για να ανοίγουν και να κλείνουν με έναν απλό μηχανισμό διπλής αναδίπλωσης. Είναι επίσης μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη εναλλακτική λύση στις κουρτίνες μπάνιου – όταν θέλετε απόλυτη ιδιωτικότητα και σκοτάδι – ίσως για ένα βραδινό μπάνιο με κεριά, μπορείτε να τις κλείσετε με θεατρικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να τα ανοίξετε εντελώς για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φως και τη θέα, κάνοντας έναν χώρο να αισθάνεται ορθάνοιχτος και επεκτατικός. Τα παντζούρια έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα του παιχνιδιού με το φως. Ο τρόπος που το φως περνάει μέσα από τα πηχάκια φέρνει τόσο πολύ χαρακτήρα και ενδιαφέρον.

3. Με κυλινδρικά ρόλερ σκίασης

Ένα μπάνιο με υφαντές αποχρώσειςΠαρόμοια με τα ρόμαν ρολά σκίασης, το υλικό συγκεντρώνεται στην κορυφή τυλιγμένο, για να στοιβάζεται τακτοποιημένα το υλικό. Παρέχουν εύκολα το επιθυμητό επίπεδο ιδιωτικότητας με τη δυνατότητα να κρύβονται από την οπτική όταν είναι απαραίτητο. 

4. Δοκιμάστε παραλλαγές από γυαλί

Ένα μπάνιο με παράθυρο με φινιστρίνι και χαραγμένο τζάμιΤο χαραγμένο γυαλί και το παγωμένο γυαλί έχουν επανέλθει στη μόδα καθώς οι σχεδιαστές δοκιμάζουν νέες εκφάνσεις γυαλιού που επιτρέπουν στο φως να εισέλθει ενώ δίνουν προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ορισμένα γυαλιά είναι πιο διάφανα από άλλα και μερικά έχουν ένα περίπλοκα σκαλισμένο σχέδιο, όλα προσφέρουν μια ηρεμιστική διάχυση φωτός που δημιουργεί έναν γαλήνιο χώρο και απαλλάσσει την ανάγκη για κουρτίνες.

5. Επισυνάψτε μια ταινία

Παράθυρο μπάνιου με χαραγμένο τζάμιΤο παγωμένο γυαλί μπορεί να είναι μια δαπανηρή λύση, αλλά μια μεμβράνη παραθύρου είναι μια εύκολη λύση που είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό σύγχρονη κάλυψη παραθύρων. Μια άλλη στρατηγική  περιλαμβάνει διαφανές γυαλί και στη συνέχεια μια ταινία απορρήτου μόνο στο βαθμό που πραγματικά χρειάζεται όταν οι ιδιοκτήτες έχουν λίγο χρόνο να ζήσουν στο σπίτι.

5 πράγματα για να αντικαταστήσετε στο μπάνιο σας ώστε να είναι πιο πρακτικό (και πιο εύκολο στο καθάρισμα)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαραμένα φυτά: Πως να τα επαναφέρεις

Her News

Μονστέρα: Όσα πρέπει να ξέρεις για το αγαπημένο σου τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου

Her News

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα κεριά σας με αυτό το genius hack

HerNews ka