HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Όλη η αλήθεια για τη ζωή του Έλληνα ναυτικού & η παρουσία του στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Γιώργος Βάλλης, μιλώντας στην εφημερίδα Political εξήγησε όλη την αλήθεια για τη ζωή του Έλληνα ναυτικού καθώς και για τις απολαβές που μπορεί να έχει όποιος θελήσει να ασχοληθεί με το yachting.

Έπειτα τόνισε τις εκτεταμένες προσπάθειες της Ένωσης για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των επιβατών στον τομέα του yachting.«Παραδοσιακά η χώρα μας στηρίζεται στους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας της, στη ναυτιλία και τον τουρισμό. Το μοναδικό επάγγελμα το οποίο συνδυάζει και τα δύο είναι το yachting.Και οι είναι πολλοί οι λόγοι που κάνουν την εργασία σε μια θαλαμηγό ή σε ένα σκάφος, ελκυστική για έναν νέο ή νέα που αγαπά τη θάλασσα και δεν φοβάται τη δουλειά. Η ποιότητα ζωής, που προσφέρει η δουλειά στο yachting. O Έλληνας ναυτικός στο χώρο του yachting μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει οικογένεια καθώς λείπει μεν από το σπίτι του, πολύ λιγότερο όμως απ’ ότι εάν ταξίδευε με την ποντοπόρο ναυτιλία. Υπάρχει ποιότητα εργασίας», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βάλλης.

Και πρόσθεσε: «Στη διάρκεια της σεζόν το εκάστοτε σκάφος έχει τα ναύλα, αλλά το χειμώνα για περίπου 9 μήνες η εργασία είναι όπως της στεριάς αλλά σαφώς με μεγαλύτερες αποδοχές. Φυσικά η αμοιβή για έναν εργαζόμενο στο yachting αυξάνεται αφού στην πλειοψηφία των σκαφών,υπάρχουν εξαιρετικά υψηλά φιλοδωρήματα από τους πελάτες. Η συνεχής επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων της ένωσης PUPYC. Παράλληλα οι εγκαταστάσεις όλων των μαρίνων εκσυγχρονίζονται οπότε το ίδιο το περιβάλλον της εργασίας, πέραν του σκάφους γίνεται πολύ φιλικότερο προς τον εργαζόμενο».

Ποιες είναι οι απολαβές για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το yachting;

«Οι απολαβές, οι οποίες ξεκινούν από τα 1500€ (καθαρά) για  πληρώματα καταστρώματος και ξενοδοχειακού και από τα 2500€ για αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής. Το μέλλον της ελληνικής τουριστικής ναυτιλίας τα τελευταία έτη διαγράφεται λαμπρό αφού η Ελλάδα βρίσκεται ήδη παγκοσμίως στη 2η θέση του συγκεκριμένου κλάδου, γεγονός που υποδηλώνει την εξαιρετικά δυναμική ανέλιξη του κλάδου στον τόπο μας. Τα μισθολόγια σαφώς δε θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν τη φυσική ροή της εξέλιξης αυτής αφού και τα ίδια τα πληρώματα εκπαιδεύονται καλύτερα, με συνέπεια να είναι μονόδρομος οι καλύτερες απολαβές. Η συγκεκριμένη δυναμική της χώρας συμβάλλει στην αναβάθμιση  της προαναφερθείσας ανάπτυξης των υποδομών (λιμάνια, μαρίνες αγκυροβόλια)», αποκάλυψε ο Γιώργος Βάλλης.H συμβολή και οι εκτεταμένες προσπάθειες της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ στο yachting

«Εκτός όμως από το μέλλον των νέων ναυτικών που τους θέλουμε κοντά μας, είναι και οι συνεχείς δράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών κι Επαγγελματικών Θαλαμηγών, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων στο yachting αλλά και την ασφάλεια των επιβατών. Με συνεχείς παρεμβάσεις μας και επιστολές μας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ενημερώνουμε πως είμαστε στη διάθεσή τους για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη θάλασσα, τα σκάφη και τη ναυτιλία, με τη γνώση και την πολυετή εμπειρία μας. Από την Ένωσή μας έχει προταθεί η αναβάθμιση της προστασίας της υγείας, της πρόληψης και της αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας εν πλω τόσο για τα πληρώματα όσο και για τους επιβάτες/πελάτες. Η μέθοδος της τηλεϊατρικής και η χρήση απινιδωτή στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών. Προτάθηκε η αυστηροποίηση της χρήσης φωτοβολίδων ώστε να γίνεται έλεγχος, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτές, πως τις προμηθεύεται κάποιος και τι γίνονται όταν λήξουν ή έχουν παλιώσει.

Σίγουρα αυτές σε λάθος χέρια, μπορούν να μετατραπούν σε φονικά όπλα και το είδαμε πρόσφατα με τον αστυνομικό-θύμα οπαδικής βίας που έχασε τη ζωή του μετά από ακρωτηριασμό και νοσηλεία στη ΜΕΘ. Έχουμε μιλήσει ως Ένωση εκτενώς για την αλλαγή στη φορολόγηση των ναυτικών, ώστε να μην υπάρχει άνιση φορολόγηση μεταξύ των ναυτικών σε σκάφη αναψυχής και των ναυτικών στις λοιπές κατηγορίες του εμπορικού ναυτικού. Επιθυμούμε ως Ένωση τα πληρώματά μας να είναι σωστά καταρτισμένα και με όρεξη για εργασία καθώς η χώρα μας είναι ιδανική για εργασία στα σκάφη αναψυχής».

Κλείνοντας ο Γιώργος Βάλλης επεσήμανε: «Ενόψει και της τουριστικής σεζόν και παρά τα άσχημα γεγονότα με τους πολέμους σε εξέλιξη και τις ομηρίες σε πλοία, ελπίζουμε και ευχόμαστε με στοχευμένες δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, να προστατευθεί η ναυτιλία και η χώρα μας να καταφέρει να μην επηρεαστεί ώστε να έχουμε μια πετυχημένη τουριστική σεζόν. Στην πλειοψηφία τους όσοι νοικιάζουν πολυτελή σκάφη είναι Αμερικανοί, Σαουδάραβες και εν συνεχεία Ευρωπαίοι. Φυσικά υπάρχουν και ειδικά σκάφη ή προσιτά πακέτα και για ελληνικές οικογένειες. Ο μαγικός κόσμος του ελληνικού yachting είναι εδώ , αρκεί να υπάρχει διάθεση να τον ανακαλύψετε».

Ο Γιώργος Βάλλης στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Στις 29 Φεβρουαρίου 2024, ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC, Cpt. Γιώργος Βάλλης παρευρέθηκε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου (ΣΤΕΑΝ) και συμμετείχε στην τελετή αποφοίτησης και απονομή πτυχίων στους σπουδαστές.
Ο κ. Βάλλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους πτυχιούχους της σχολής και να δηλώσει τη στήριξή του στην επαγγελματική τους πορεία καλώντας τους και συστήνοντας τους τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting.

«Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια της ΣΤΕΑΝ, κα Χαρά Κοβούση για την τιμητική αυτήν πρόσκληση καθώς και την αντιδήμαρχο Αθλητισμού- Πολιτισμού, κα. Ναταλί Κάκκαβα και την κα Σιμιτζή Βικτωρία καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Τουρισμού – Παιδείας και Κοινωνικών Προγραμμάτων. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε στην εξέλιξη των νέων ανθρώπων που με όρεξη ‘κυνηγάνε’ τα όνειρα τους. Είμαστε εδώ για να τους καθοδηγήσουμε στα πρώτα τους βήματα», δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη – Όσα συζήτησαν

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λιβύη: Ποιοι ήταν οι τρεις από τους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους

HerNews ka

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές & οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

HerNews ka

Εξαφάνιση Άρτεμις: Έστειλαν επιστολή στην οικογένεια πως είναι ζωντανή

Her News