HerNews.gr
Διεθνή

Κέιτ Μίντλετον: Προσπάθησαν να κλέψουν τον ιατρικό της φάκελο – «Θα υπάρξουν βαριές συνέπειες»

Η αστυνομία «κλήθηκε να εξετάσει» τους ισχυρισμούς ότι το προσωπικό της Κλινικής του Λονδίνου προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρικά αρχεία της Κέιτ Μίντλετον όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας – καθώς προειδοποίησε για «βαριές συνέπειες», συμπεριλαμβανομένων των προστίμων και των διώξεων.

Οι ιθύνοντες στο διάσημο νοσοκομείο ξεκίνησαν μια επείγουσα έρευνα αφού ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία για την Κέιτ μετά την προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο.

Η πριγκίπισσα λέγεται ότι γνωρίζει τους ισχυρισμούς, ενώ εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε: «Αυτό είναι θέμα της Κλινικής του Λονδίνου».

Σήμερα η Maria Caulfield, η οποία είναι και η ίδια νοσοκόμα, είπε ότι οι κανόνες ήταν «πολύ σαφείς» σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης σε ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες χωρίς ιατρικό σκοπό. 

When Will Kate Middleton Return to Public?Είπε στο LBC: «Καταλαβαίνω ότι ζητήθηκε από την αστυνομία να το εξετάσει – το αν θα λάβει μέτρα είναι δικό της θέμα».

«Αλλά ο Επίτροπος Πληροφοριών μπορεί επίσης να ασκήσει δίωξη, μπορεί επίσης να επιβάλει πρόστιμα, το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής και άλλες ρυθμιστικές αρχές υγείας μπορούν να σας διαγράψουν από το μητρώο εάν η παραβίαση είναι αρκετά σοβαρή».

«Έτσι, υπάρχουν ιδιαίτερα βαριές συνέπειες αν κοιτάτε σημειώσεις για ιατρικά αρχεία που δεν πρέπει να κοιτάτε».

Η πριγκίπισσα εισήχθη στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στις 16 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για την κατάσταση της Κέιτ δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν σχετίζεται με τον καρκίνο και ότι η πριγκίπισσα επιθυμούσε τα προσωπικά της ιατρικά στοιχεία να παραμείνουν ιδιωτικά.

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Caulfield είπε στο Sky News ότι είναι «πολύ σοβαρό πράγμα να έχεις πρόσβαση σε σημειώσεις για τις οποίες δεν έχεις άδεια».

Είπε: «Απλώς για να καθησυχάσω τους θεατές σας, αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλους τους ασθενείς, επομένως υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες σχετικά με τις πληροφορίες ασθενών στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση».

«Επιτρέπεται να έχετε πρόσβαση μόνο στις σημειώσεις ασθενών που φροντίζετε, και με την άδειά τους, και υπάρχουν πραγματικά αυστηροί κανόνες».

Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) δήλωσε χθες το βράδυ: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε μια αναφορά παραβίασης και αξιολογούμε τις πληροφορίες που παρέχονται».

Μυστήριο κάλυπτε το σκάνδαλο χθες το βράδυ, με την έγκριτη κλινική να αρνείται να απαντήσει πότε ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την υποτιθέμενη παράβαση ή εάν το υπεύθυνο προσωπικό είχε τεθεί σε αναστολή καθώς διερευνάται η υπόθεση.

Υπάλληλοι στο νοσοκομείο είπαν ότι το προσωπικό είχε «μείνει εντελώς σοκαρισμένο και απογοητευμένο» που ένας «έμπιστος συνάδελφος» θα μπορούσε να είχε κάνει μια τέτοια «παραβίαση της εμπιστοσύνης και της ηθικής».

Η υποτιθέμενη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής έρχεται καθώς προέκυψαν τρελές θεωρίες συνωμοσίας αφού η πριγκίπισσα ανάρρωσε ιδιωτικά μετά τη διαδικασία της στις 16 Ιανουαρίου. 

Η Κλινική του Λονδίνου δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία που λέγεται ότι έγινε η υποτιθέμενη παραβίαση, αλλά η αποκάλυψη ήρθε μια ημέρα μετά την εμφάνιση βίντεο της Κέιτ έξω και γύρω στο Γουίνδσορ το Σαββατοκύριακο. 

Κέιτ Μίντλετον: Να γιατί η βασιλική οικογένεια δεν έβαλε τέλος σε όλες τις εικασίες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ΗΠΑ: Η Ρίτα Γουίλσον τραγουδά Κόκκοτα στη δεξίωση Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου και κλέβει την παράσταση

Her News

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσέφερε 10 εκατ. δολάρια στο Κίεβο – Η γιαγιά του ήταν από την Οδησσό

Her News

Angelina Jolie: Έγινε έργο τέχνης σε πλατεία του Μιλάνο με αφορμή την διπλή μαστεκτομή της

HerNews ka