HerNews.gr
Διεθνή

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσέφερε 10 εκατ. δολάρια στο Κίεβο – Η γιαγιά του ήταν από την Οδησσό

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δώρισε 10 εκατ. δολάρια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, είναι τραγικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ukrinform, η δωρεά του προορίζεται και για ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που αγάπησε το κοινό παγκοσμίως από τον ρόλο του στον θρυλικό «Τιτανικό» έχει ρίζες από την χώρα, που δέχεται αυτές τις ημέρες επίθεση, καθώς εκεί γεννήθηκε η γιαγιά του.

Το υψηλότερο ποσό δωρεών που έχει δοθεί εώς σήμερα στην Ουκρανία δώρισε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Βλέποντας τη χώρα της γιαγιάς του να συγκλονίζεται από τα ρωσικά πυρά στην Ουκρανία, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει βοήθεια. Η γιαγιά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο γεννήθηκε στην Οδησσό, μια πόλη που βομβαρδίστηκε κι εκείνη σφοδρά τις τελευταίες εβδομάδες.  Μετανάστευσε στη Γερμανία το 1917 και εκεί, γεννήθηκε η μητέρα του ηθοποιού.

Η δωρεά από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανακοινώθηκε από το Διεθνές Ταμείο του Βίσεγκραντ, σύμφωνα με το Polish News.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Ταμείο εργάζεται για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στις τέσσερις χώρες καθώς και σε άλλες, «ιδιαίτερα στις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», αναφέρει. Το Ταμείο το κάνει αυτό «χρηματοδοτώντας επιχορηγήσεις και απονέμοντας υποτροφίες και κατοικίες καλλιτεχνών μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού του».

Το ταμείο είχε ετήσιο προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων ευρώ, που του έδιναν οι τέσσερις κυβερνήσεις, που σημαίνει ότι η δωρεά του Ντι Κάπριο έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτό το ποσό.

Εκτός απο τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Μίλα Κούνις αλλά και ο Άστον Κούτσερ έχουν κάνει δωρεεές, προσφέροντας 3 εκατ. δολάρια στην πολύπαθη Ουκρανία.
Ακόμα, η Τζίτζι Χαντίντ ανακοίνωσε πως θα χαρίσει όλα τα έσοδα από τις εμφανίσεις της στις Εβδομάδες Μόδας στα θύματα του

πολέμου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Νεότερα Άρθρα

Ενεργειακό μπλακ άουτ στην Ευρώπη: Σβήνουν τα φώτα, κλείνει η θέρμανση

Her News b

Μαντόνα: «Έφυγε» από τη ζωή ο αδερφός της Anthony Ciccone

Her News

Βελιγράδι: Αιματοκύλισμα σε σχολείο – 14χρονος σκότωσε 8 παιδιά και τον φύλακα

Her News b