HerNews.gr
Συνταγές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που αγαπάνε πολλοί και εν όψει 25ης Μαρτίου δεν γίνεται να λείπει από το τραπέζι. Παρακάτω μια πεντανόστιμη συνταγή για να απολαύσετε ένα ωραίο πιάτο από τα χεράκια σας:


Υλικά:
– 500 γραμμάρια μπακαλιάρος (καθαρισμένος από τα κόκκαλα και το δέρμα)
– 4-5 μεγάλα πατάτες, κομμένες σε κύβους
– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– Λάδι για το τηγάνισμα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λεμόνι
– Λίγο από το χυμό του λεμονιού

Για το σκορδαλιά:
4-5 φέτες ψωμί (προτιμήστε παλιό ψωμί για πιο πλούσια γεύση)
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– Αλάτι
– Πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ξεπλύνετε καλά τον μπακαλιάρο κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τον εξωτερικό αλάτι. Βράστε τον σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε τον από το νερό και αφήστε τον να κρυώσει. Ξεφλουδίστε τον και κόψτε τον σε μικρά κομμάτια.

2. Σε μια κατσαρόλα, βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τις από το νερό και στραγγίστε καλά.

3. Ετοιμάστε το σκορδαλιά: Σε ένα μπολ, βυθίστε το ψωμί σε νερό για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε καλά το ψωμί και βάλτε το σε ένα μπλέντερ μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό για να λιώσει ευκολότερα. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια λεία και κρεμώδη σάλτσα.

4. Σε μια τηγανιέρα, ζεστάνετε λίγο λάδι και ρίξτε τα κομμάτια μπακαλιάρου μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσετε το περίσσευμα λαδιού.

5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις βραστές πατάτες, τον μπακαλιάρο και το σκορδαλιά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και ρυθμίστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

6. Σερβίρετε τη μπακαλιάρο σκορδαλιά σε ένα πιάτο και διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα μαϊντανού, αν επιθυμείτε.

Αυτή η συνταγή θα σας δώσει μια νόστιμη και ικανοποιητική μπακαλιάρο σκορδαλιά που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Καλή όρεξη!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φασολάκια Λαδερά: Η ωραιότερη συνταγή

Her News

Φτιάχνουμε υγιεινό detox smoothie με φράουλες και ανανά

Her News

Φτιάξε τα πιο χριστουγεννιάτικα και μυρωδάτα gingerbread cookies

Her News