HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να φέρετε την άνοιξη στη βεράντα σας – 5 εύκολες & οικονομικές ιδέες

Με νότες άνοιξης στον αέρα, οι σκέψεις μας στρέφονται προς τη βεράντα που χρειάζεται λίγο ανανέωση μετά από έναν μακρύ χειμώνα. Είτε έχετε ένα αίθριο στο μπαλκόνι σας είτε ένα μεγαλύτερο αίθριο που στηρίζεται σε γκαζόν, ακολουθώντας αυτές τις πέντε ιδέες θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το αίθριο σας για την επόμενη σεζόν.

Η εστίαση στο σχεδιασμό της βεράντας σας θα σας ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσετε το χώρο καθώς πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες, αγκαλιάζοντας τον επιπλέον χώρο ως επέκταση του καθιστικού σας και δημιουργώντας έναν χώρο που αισθάνεται κατάλληλος για διασκέδαση. 

Από την εστίαση στα πολύχρωμα φυτά μέχρι τα έπιπλα, αυτές είναι οι συμβουλές που θα αξιοποιούν στο έπακρο τη βεράντα σας αυτή τη χαρούμενη σεζόν.

1. Φωτίστε τον χώρο

Αίθριο με φανάριΟ φωτισμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εξωτερικό σας χώρο, επεκτείνοντας τις ώρες χρήσης της βεράντας σας μέχρι το σούρουπο και μετά. Ο σωστός φωτισμός της βεράντας σας μπορεί επίσης να τονίσει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, ρίχνοντας έξυπνες σκιές που φέρνουν βάθος και διάσταση. Η επιλογή σύγχρονων φωτιστικών κήπων θα σας βοηθήσει επίσης να αναδείξετε τα αγαπημένα σας φυτά που αναμφίβολα θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της άνοιξης. Τα φανάρια που τοποθετούνται δίπλα σε έπιπλα ή πάνω από τραπέζια με φιλικά προς τους εξωτερικούς χώρους κεριά LED είναι επίσης ένας ασφαλής και όμορφος τρόπος για να φωτίσετε τον χώρο σας.

2. Ενσωματώστε φυτά και λουλούδια της άνοιξης

Αίθριο πίσω αυλής με ανοιξιάτικα φυτάΤίποτα δεν υποδηλώνει την άνοιξη αρκετά ανάλαφρα από τα χαρούμενα, πολύχρωμα πέταλα των ανοιξιάτικων λουλουδιών. Νάρκισσοι, κρόκοι, τουλίπες και παιώνιες είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα λουλούδια που θα φέρουν αμέσως εποχική χαρά στη βεράντα ή την αυλή σας.  Εάν προλάβετε, φυτέψτε τους καλύτερους βολβούς για ανοιξιάτικα λουλούδια γύρω στο φθινόπωρο και στις αρχές του χειμώνα.  Επενδύστε το αίθριο σας με γλάστρες γεμάτες με αυτά τα πολύχρωμα φυτά και παρακολουθήστε καθώς το μπαλκόνι σας μεταμορφώνεται με ένα χρωματικό καλειδοσκόπιο.

3. Ενθάρρυνση της βιοποικιλότητας

Αίθριο με ζαρντινιέρες και θάμνουςΈνα άλλο σημάδι ότι η άνοιξη είναι πραγματικά άνοιξη είναι η ακμάζουσα βιοποικιλότητα. Ακόμα κι αν έχετε ένα μικρό μπαλκόνι και ζείτε σε αστικό περιβάλλον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπαίθριο χώρο σας για να ενθαρρύνετε τη βιοποικιλότητα και να βοηθήσετε το αίθριο σας να γίνει καταφύγιο για έντομα και πουλιά. Όσον αφορά τα φυτά, η καλλιέργεια αρωματικών λουλουδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την τόνωση της βιοποικιλότητας, καθώς τα έντομα όπως οι πεταλούδες απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών. 

4. Αγκαλιάστε το χρώμα

Αίθριο στην πίσω αυλή με μπλε υπαίθριο καθιστικόΜπορείτε πάντα να βασίζεστε σε φωτεινά χρώματα για να φέρετε μια ανοιξιάτικη αίσθηση στη βεράντα σας. Η προσθήκη φυτών σε δοχεία σε ομάδες με χρωματιστά λουλούδια μπορεί να βοηθήσει πολύ, αλλά το χρώμα θα πρέπει επίσης να εισαχθεί μέσω των επίπλων. Σκεφτείτε χαλιά εξωτερικού χώρου, μαξιλάρια, αιώρες, μαξιλάρια σε έντονα χρώματα σε έπιπλα εξωτερικού χώρου.

5. Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα εσωτερικού/εξωτερικού χώρου

Αίθριο πίσω αυλής επιπλωμένο με υφές και χρώμαΈρχονται τα πρώτα σημάδια του ανοιξιάτικου ήλιου, ο πειρασμός είναι να ανοίξετε αυτές τις πίσω πόρτες και να αγκαλιάσετε τον εξωτερικό χώρο ως προέκταση του σπιτιού σας. Αλλά η δημιουργία μιας μετάβασης μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου δεν είναι τόσο απλή όσο το άνοιγμα των θυρών. Η ενσωμάτωση της υφής στη βεράντα σας βοηθά στην επέκταση αυτού του χώρου. Ανυψώστε τα έπιπλα της βεράντας σας με φωτεινά μαξιλάρια και ριχτάρια ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες υφάσματα για να προσθέσετε ζωηρές πινελιές. Ένα χαλί είναι επίσης μια θαυμάσια προσθήκη που μπορεί να προσθέσει άνεση κάτω από το πόδι και να βοηθήσει στην ενίσχυση της εσωτερικής/εξωτερικής ατμόσφαιρας. 

8 αργά αναπτυσσόμενα φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

Her News b

Πασχαλινό τραπέζι με φίλους στο σπίτι: Πώς να το οργανώσεις με επιτυχία

Her News

Πάσχα: Πως να βάψετε τα αυγά σας σε διάφορα χρώματα με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας

HerNews ka