HerNews.gr
DECORNEWS

Τα λάθη που κάνουμε με τα φυτά μας και πώς θα τα διορθώσουμε

Όλες αγαπάμε τα φυτά! Μας αρέσει η ζωντάνια και το χρώμα που δίνουν στον χώρο μας, όμως πολλές φορές, όσο κι αν προσπαθούμε να τα φροντίσουμε, δεν τα καταφέρνουμε.

Εσύ ξέρεις ποια μπορεί να είναι τα λάθη που κάνεις και επηρεάζουν τα φυτά του σπιτιού σου;

Δεν γνωρίζεις τις ανάγκες των φυτών που επιλέγεις

Τα φυτά που επιλέγουμε για να δώσουμε ζωή στον χώρο μας, θέλουμε να ταιριάζουν με την αισθητική και τη διακόσμησή μας. Όμως έχοντας ως προτεραιότητα το προσωπικό μας γούστο, σπάνια δίνουμε σημασία στις ανάγκες του φυτού και στο αν το δωμάτιο που έχουμε επιλέξει, μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές. Πρώτα λοιπόν πρέπει να μάθεις τι ανάγκες έχουν τα φυτά που σου αρέσουν (φωτεινότητα, υγρασία, ρεύματα αέρα) και έπειτα χρειάζεται να ελέγξεις τις δυνατότητες του δωματίου για το οποίο τα προορίζεις. Η διαδικασία αυτή θα είναι πάντα το πρώτο και βασικό βήμα για τη σωστή επιλογή εσωτερικού φυτού.

Τα παραποτίζεις

Όταν τα φύλλα του φυτού κιτρινίζουν ή τα κλωνάρια του φαίνονται πεσμένα, μπορεί να συμβαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Σχεδόν όλοι, όμως, πιστεύουμε ότι για αυτήν την κατάσταση φταίει το ότι δεν τα έχουμε ποτίσει αρκετά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσοι άλλοι λόγοι στους οποίους πιθανότατα οφείλεται αυτή η διάθεση του φυτού μας. Πολλές φορές φταίει απλά η εναλλαγή του καιρού. Όμως ποτίζοντάς το με περισσότερο νερό, ενδέχεται τελικά να προκαλέσουμε μεγαλύτερη βλάβη. 

Ποτίζεις όλα τα φυτά με τον ίδιο τρόπο

Όπως βλέπεις, το θέμα του νερού είναι πολύ σημαντικότερο απ΄ όσο πίστευες. Ακόμα και ο ρυθμός που επιλέγεις να ποτίζεις τα φυτά σου παίζει σημαντικό ρόλο, αφού συνήθως είναι κοινός για όλα. Και ενώ εσύ ποτίζεις το κάθε φυτό με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό, ξεχνάς πως οι ανάγκες του κάθε φυτού είναι εντελώς διαφορετικές. Πληροφορήσου λοιπόν καλά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ποτίζεις το κάθε φυτό που επιλέγεις. Γι’ αυτό και πρέπει να ορίζουμε διαφορετικό πρόγραμμα ποτίσματος για το κάθε φυτό!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κάνετε τον καναπέ σας να φαίνεται περισσότερο πολυτελής- 6+1 ιδέες που θα ανανεώσουν το χώρο σας!

HerNews ka

7+1 τάσεις διακόσμησης για γωνίες ανάγνωσης που θα κάνουν το σπίτι σας πιο άνετο

HerNews ka

Tips διακόσμησης: Κάνε το όπως η Emily in Paris

Her News