HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, cpt. Γιώργος Βάλλης πραγματοποίησε σήμερα 11 Απριλίου 2024 συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη με στόχο τη συζήτηση και επίλυση της ομολογουμένως άδικης φορολόγησης των ναυτικών μας στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Μάλιστα, είναι σημαντική η αναφορά της συνεχόμενης προσπάθειας του προέδρου Γιώργου Βάλλη, προσωπικά, αλλά και ολόκληρης της ένωσης την τελευταία πενταετία για το ζήτημα της φορολόγησης.

Η επιδίωξη για ισότιμη μεταχείριση των ναυτικών που υπηρετούν σε ιδιωτικά σκάφη αναψυχής σε σχέση με τα λοιπά πλοία της εμπορικής ναυτιλίας αποτελεί κύριο μέλημα μας και θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση άνοιξε το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή.

Το σεμινάριο της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ με την Ντίνα Νικολάου

 Μια υπέροχη εκδήλωση διοργανώθηκε την Τετάρτη 3/4/2024 στο Κατάστημα Μπούμπας Κρέατα στην Κηφισιά, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών σε συνεργασία με τον Αποκλειστικό Συνεργάτη, εταιρεία Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το σεμινάριο που διοργανώθηκε. Η διακεκριμένη σεφ Ντίνα Νικολάου ετοίμασε ένα καλωσόρισμα με ένα ειδικό μπουφέ αποκλειστικά για τους ενδιαφερόμενους καλεσμένους, ενώ ανέλαβε τη ξενάγηση στο κατάστημα.

Στη συνέχεια, ο κος Μπούμπας μαζί με τον επίσης πολύ γνωστό, εξαίρετο σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και τη Ντίνα Νικολάου επιμόρφωσαν τους παρευρισκόμενους, δείχνοντας τους κοπές, παρασκευάσματα, μαριναρίσματα και παρουσίασαν χειροποίητα αλλαντικά ωρίμανσης.

Ακολούθησε το σεμινάριο barbeque με τον  Αλέξανδρο Παπανδρέου. Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με την απόλαυση των εδεσμάτων από τους καλεσμένους μας και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ως μια από της σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης η βράβευση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γιακουμή για την έμπρακτη στήριξη του στα πληρώματα. Ο κύριος Γιακουμής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  με τη σειρά του και να τονίσει τα δίκαια αιτήματα του σωματείου, που προσπαθεί να αναδείξει μέσα από τη δουλειά του.

Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της σε όλους τους παρευρισκόμενους για την αξέχαστη βραδιά και ανυπομονεί για μελλοντικές εκδηλώσεις που θα φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν και ζουν με τον παλμό της θάλασσας.Η συνάντηση του Γιώργου Βάλλη με τον διευθυντή του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλειας Γιώργο Φερεντζάνη & την Υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Σήμερα 11 Απριλίου 2024, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, cpt. Γιώργος Βάλλης συναντήθηκε με τον διευθυντή του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλειας κ. Φερεντζάνη Γιώργο και την Υπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Εργασίας προς συζήτηση και επίλυση του ζητήματος της άδικης φορολόγησης των ναυτικών μας στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Ο πρόεδρος προσωπικά και η ένωση αγωνίζεται σκληρά για το ζήτημα της φορολόγησης την τελευταία πενταετία και το Υπουργείο δείχνει ενδιαφέρον και θετική στάση προς την επίλυση του.

Συζητήθηκε επίσης το αίτημα που έχει καταθέσει ο κ. Βάλλης για τις γυναίκες ναυτικούς σχετικά με την καταβολή επιδόματος κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Με αφορμή την επέκταση του 9μηνου επιδόματος μητρότητας σε όλες τις ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (αγρότισσες και αυτοαπασχολούμενες) ζητάμε την ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων γυναικών του ΝΑΤ. Να σημειώσουμε ότι αυτές οι γυναίκες πληρώνουν τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές στο Ν.Α.Τ
Ευχαριστούμε πολύ τους αρμόδιους στο Υπουργείο που υποδέχτηκαν τα αιτήματα μας και αναμένουμε έμπρακτες εξελίξεις.

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον κλάδο του yachting για το 2024

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 43 οι νεκροί – Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης

Her News

Ζάκυνθος: Κλείνει ξανά η παραλία Ναυάγιο μία ανάσα πριν την τουριστική σεζόν

Her News b

Επιστρέφει τη Δευτέρα η μουσική σε εστίαση & διασκέδαση – Απελευθερώνεται το ωράριο

Her News