HerNews.gr
Διεθνή

Τέρας του Λοχ Νες: Ζητούν τη βοήθεια της NASA σε νέα έρευνα για τον εντοπισμό του

Η NASA κλήθηκε να βοηθήσει σε μια νέα αναζήτηση για το τέρας του Λοχ Νες.

Το Κέντρο Λοχ Νες προέτρεψε τη διαστημική υπηρεσία να προσφέρει την τεχνογνωσία της σε ένα νέο κυνήγι για το θρυλικό πλάσμα.

Πέρυσι, μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στο Λοχ Νες στα Χάιλαντς ολοκληρώθηκε με ένα υδρόφωνο που απαθανάτιζε δυνατούς υποβρύχιους θορύβους και πολλές πιθανές θεάσεις.

Η πιο πρόσφατη αναζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην 90ή επέτειο της αποστολής του Sir Edward Mountain από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Από εκείνη την πρώτη αποστολή το 1934, τους Watchers of the Monster, έχουν καταγραφεί πάνω από 1.156 θεάσεις στο επίσημο μητρώο τεράτων του Λοχ Νες.

Άποψη του Λοχ Νες από το Κάστρο Urquhart, στα Highlands της Σκωτίας. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΠΟΥ Φωτ. Ημερομηνία φωτογραφίας: Τρίτη 15 Ιουλίου 2014. Η πίστωση φωτογραφίας θα πρέπει να είναι: Yui Mok/PA WireΗ Aimee Todd από το Κέντρο του Λοχ Νες είπε: «Ελπίζουμε ότι οι κυνηγοί Nessie σε όλο τον κόσμο θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους της NASA.

Ελπίζουμε να τους προσεγγίσουμε μέσω της δύναμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Απλώς ελπίζουμε στην καθοδήγησή τους από τους ειδικούς που θα μας βοηθήσουν στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να λάβουμε απαντήσεις».

«Έχουμε πάει σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελπίζουμε ότι οι ειδικοί της NASA μπορεί να έχουν κάποια προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης για να σαρώσουν τη λίμνη. Θα έπρεπε να καθίσουμε και να τους μιλήσουμε για το πώς θα το φέρουμε εδώ».

Οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της νέας έρευνας θα έχουν την αποστολή να παρακολουθούν την επιφάνεια, αναζητώντας σπασίματα στο νερό. Θα ενημερωθούν για το τι πρέπει να προσέξουν και πώς να καταγράφουν τα ευρήματα.

Όσοι δεν μπορούν να κάνουν την αναζήτηση αυτοπροσώπως μπορούν να εμπλακούν μέσω των ζωντανών καμερών στον ιστότοπο Visit Inverness Loch Ness.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης προβολή του Loch Ness: They Created A Monster – ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη φρενίτιδα του κυνηγιού τεράτων στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 – μαζί με ένα ειδικό Q&A με τον σκηνοθέτη John MacLaverty.

Ο γενικός διευθυντής Paul Nixon δήλωσε: «Πέρυσι, τραβήξαμε την προσοχή του κόσμου με μια από τις μεγαλύτερες αναζητήσεις για τη Nessie, με συμμετέχοντες από Αμερική, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και άλλα».undefined

«Με ανεξήγητους θορύβους που ακούγονται, παράλληλα με πιθανές θεάσεις, φέτος είμαστε αποφασισμένοι να μάθουμε περισσότερα για το άπιαστο τέρας του Λοχ Νες».

«Εκτός από το να ζητάμε τη βοήθεια εκκολαπτόμενων κυνηγών τεράτων για να μας βοηθήσουν στην αναζήτησή μας, ζητάμε και τη βοήθεια ειδικών», πρόσθεσε.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε αυτή την αναζήτηση τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, καθώς αναζητούμε νέο εξοπλισμό που θα μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια της λίμνης».

Η Λοχ Νες όχι μόνο είναι ίσως η πιο γνωστή λίμνη της χώρας, αλλά είναι επίσης η δεύτερη βαθύτερη λίμνη της Σκωτίας – μετά τη λίμνη Μοράρ στα Χάιλαντς – και φτάνει περίπου στα 227 μέτρα  στο βαθύτερο σημείο της.

Η Λοχ Νες είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας σε όγκο και περιέχει περισσότερο γλυκό νερό από όλες τις λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί.

Η ιστορία 

Τέρας του Λόχνες έχει επικρατήσει να ονομάζεται το θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό (κρυπτίδιο) που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας. Αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας. Απαντάται συχνά και με το όνομα Νέσι (αγγλ. Nessie). Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος , όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν κάπως υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια.Το τέρας του Λοχ Νες είναι… παλίρροια! | Perierga.gr

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», δημιούργημα του χειρουργού Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών.

Ψάχνοντας για το τέρας του Λοχ Νες (2003)

Το 2003, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC χρηματοδότησε μια έρευνα στη λίμνη χρησιμοποιώντας 600 δέσμες σόναρ και δορυφορική παρακολούθηση. Η έρευνα είχε επαρκή ανάλυση για να εντοπίσει μια μικρή σημαδούρα. Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από ζώο σημαντικού μεγέθους και, παρά τις αναφερόμενες ελπίδες τους, οι εμπλεκόμενοι επιστήμονες παραδέχθηκαν ότι αυτό απέδειξε ότι το τέρας του Λοχ Νες ήταν μύθος. Το ντοκιμαντέρ “Searching for the Loch Ness Monster” μεταδόθηκε στο BBC One.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νικόλ Έγκερτ: Η ηθοποιός του «Baywatch» διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού & νόμιζε ότι τα συμπτώματα ήταν εμμηνόπαυση

HerNews ka

Μπραντ Πιτ: Γιατί έφαγε «πόρτα» από την Κίνα για 17 χρόνια;

HerNews ka

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ακριβότερα δώρα για τη γιορτή των ερωτευμένων – Κοσμήματα, αυτοκίνητα και… νησιά

Her News