HerNews.gr
Health

Πως να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει τη νοητική, τη συναισθηματική και την κοινωνική μας ισορροπία μας, άρα καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντική είναι. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί το άτομο στην πλήρη λειτουργικότητα προκειμένου να ανταπεξέρχεται στις καθημερινές του υποχρεώσεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη από ψυχοθεραπεία, ή ακόμα και φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσουν ασθένειες όπως η κατάθλιψη και το χρόνιο στρες. Παρ’ όλα αυτά, όμως, υπάρχουν και ορισμένα μικρά, εύκολα τρικ που μπορούμε όλοι να κάνουμε. 

Ξεκινήστε με διαλογισμό.

Ο διαλογισμός έχει μια σειρά από οφέλη που υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Ασκηθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε. 

Η γυμναστική και γενικά η σωματική δραστηριότητα μειώνει την κατάθλιψη, το άγχος, τις εναλλαγές της διάθεσης και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την αυτοπεποίθηση καθώς και τη γνωστική ευημερία.

Μάθετε να λέτε όχι και να βάζετε όρια. 

Πολλές φορές έχουμε την τάση να λέμε «ναι» μετά από πίεση που έχουμε δεχθεί, με αποτέλεσμα αργότερα να μετανιώνουμε για την απόφαση που πήραμε.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο που διαθέτετε για τη βελτίωση της ψυχικής και συναισθηματικής σας υγείας, θα χρειαστείτε χρόνο και για τη συντροφιά άλλων ανθρώπων. Όπως και να έχει μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια και κυρίως μην ντρέπεστε να εκφραστείτε, να είστε αληθινοί. Ο καθένας μας πρέπει να φροντίζει για την υγεία ψυχής και σώματος και να βάζει τον εαυτό του προτεραιότητα.

 

kellyΚέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Πρωινό: Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

Her News

Γιατί το «bathleisure» είναι η νέα εκδοχή της αυτοφροντίδας που χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή

HerNews ka

Πέντε πράγματα για καλύτερο ύπνο

Her News