HerNews.gr
Social News

Πως να έχω ένα επιτυχημένο Linkedin

To Linkedin μετράει περισσότερους από 740 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και 60 εκατομμύρια εταιρείες κατά το τελευταίο τετράμηνο. Είναι μια πανίσχυρη  πλατφόρμα, και όλοι θέλουν λοιπόν να έχουν ένα επιτυχημένο προφίλ στο Linkedin . 

Καταρχάς τo Linkedin δεν είναι instagram. Μην ξεχνάτε το κείμενο στα posts: Η δυνατότητα καταγραφής 1.300 χαρακτήρων σε κάθε ανάρτηση ικανοποιεί την ανάγκη για αναλυτική περιγραφή στο post στο LinkedIn. Το πρώτο πράγμα που θα διαβάσουν οι εργοδότες είναι το σύντομο βιογραφικό σας σημείωμα. Φροντίστε να περιλαμβάνει τις σημαντικότερες πληροφορίες που επιθυμείτε να ανακοινώσετε, οπωσδήποτε τα μοναδικά προσόντα σας, τη βασική εργασιακή εμπειρία σας και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Σε δεύτερη φάση, χρησιμοποιήστε τα hashtags, ώστε να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο με την ανάρτησή σας.

Απαντήστε στα σχόλια στο Linkedin και τα μηνύματα κάντε και εσείς με τη σειρά σας σχόλια σε άλλες δημοσιεύσεις. Έτσι θα υπάρχετε ουσιαστικά. Αρχίστε να χτίζετε το επαγγελματικό σας δίκτυο προσθέτοντας τις επαφές και τους συναδέλφους που γνωρίζετε ήδη και διευρύνετέ το αναζητώντας ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο σας. Όταν στέλνετε αίτημα σύνδεσης, προσθέστε ένα προσωπικό σημείωμα για τον αποδέκτη.

Μην ανεβάζετε σε καμία περίπτωση από προσωπικές στιγμές στο Linkdein και προσωπικές φωτογραφίες είναι καθαρά ένα επαγγελματικό social media. 

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο Linkedin είναι οι συστάσεις.  Και είναι μια ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δυνατότητα που μας δίνεται μέσω της πλατφόρμας του LinkedIn είναι οι συστάσεις (endorsements). Μπορείτε πολύ εύκολα να αποκτήσετε συστάσεις από πρώην συναδέλφους αλλά και από άλλα άτομα που γνωρίζετε και έχετε συνεργαστεί μαζί τους.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Bella Hadid: Η ενημέρωση για την απεξάρτιση της – «Είμαι σχεδόν 10 μήνες χωρίς αλκοόλ»

HerNews ka

Christina Aguilera: Έκανε νύχια με “θέμα” τον…. γυναικείο κόλπο

HerNews ka

Victoria – David Beckham: Διοργάνωσαν πάρτι με θέμα “Prada” για τα 12α γενέθλια της κόρης τους

HerNews ka