HerNews.gr
Παιδί

Μαμάδες εν δράσει: Το μωρό μου κλαίει συνέχεια, τι να κάνω;

Το μωρό μας δεν μπορεί να μας πει γιατί κλαίει, ούτε εσύ ως μαμά μπορεί να είσαι σίγουρη για την αιτία. Αγωνιάς, ανησυχείς, κλαίς μαζί του και δεν ξέρεις πως να το ανακουφίσεις..
Αρχικά, ψυχραιμία! Τα βρέφη κλαίνε, είναι απολύτως φυσιολογικό. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν.
Πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει το μωρό μας. Οι παρακάτω είναι οι πιο κοινοί λόγοι για τους οποίους κλαίει το μωρό σου.

Το μωρό κλαίει γιατι πεινάει

Ίσως ο πιο συνηθισμένος λόγος, ειδικά στα νεογέννητα. Το στομάχι του βρέφους είναι πολύ μικρό, συνεπώς μπορεί να πεινάει συχνά και να θέλει και άλλο γαλατάκι. Αν δεν θηλάζεις, αλλά χρησιμοποιείς μπιμπερό, το μωρό δεν θα πεινάει για περίπου δυο ώρες.

Το μωρό έχει κολικούς

Το συνεχές κλάμα στο μωρό συνήθως οφείλεται σε κολικό. Οι κολικοί ήταν συνδεδεμένοι με προβλήματα στην κοιλιά, αλλά μία νέα ιατρική άποψη εκτιμά πως  το βρέφος περνάει μια περίοδο από τους δύο μέχρι τους πέντε μήνες που κλαίει συχνά και μπορεί να φαίνεται ότι πονάει .

Κλαίει όταν είναι κουρασμένο

Ζεσταίνεται ή κρυώνει

Μπορείς να ελέγξεις τη θερμοκρασία του μωρού, ακουμπώντας την κοιλίτσα του, αλλά όχι τα χέρια ή τα πόδια του, αφού είναι φυσιολογικό να είναι πιο κρύα. Προσπάθησε να διατηρείς τη θερμοκρασία στο δωμάτιο του μωρού γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου. Μην το ντύνεις πολύ ζεστά, αυτό θα του δημιουρήσει εκνευρισμό. Το μωρό χρειάζεται ένα ακόμα στρώμα ρούχων παραπάνω από εσένα, για να νιώθει ζεστά.

Χρειάζεται άλλαγμα πάνας

Αν το μωρό σου χρειάζεται άλλαγμα, είναι λογικό να αρχίσει να κλαίει. Αν κλαίει την ώρα που αλλάζεις την πάνα του, αυτό οφείλεται στο ξαφνικό κρύο που νιώθει. Μην ανησυχείς, μετά από την πρώτη εβδομάδα ως μανούλα, θα γίνεις ειδική σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν νιώθει καλά

Αν το μωρό όντως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, θα το καταλάβεις επειδή το κλάμα του θα είναι διαφορετικό. Ίσως το κλάμα του είναι είναι πιο αδύναμο, ή επιτακτικό. Αν, πάλι, το βρέφος κλαίει πολύ συχνά και ξαφνικά μείνει ανεξήγητα σιωπηλό για αρκετή ώρα, αυτό είναι άλλο ένα σημάδι ότι κάτι του συμβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση, μίλησε με τον παιδίατρο σου, για να σε καθοδηγήσει.

Αν το μωράκι δεν σταματάει να κλαίει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν έχει πυρετό, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, αν κάνει εμετό και αν δεις πως δυσκολεύεται να αναπνεύσει μέσα στο κλάμα του, επικοινώνησε αμέσως με τον γιατρό.

Νεότερα Άρθρα

Παιδί: Όχι, δεν είσαι κακιά μαμά, είσαι απλώς γονιός!

HerNews ka

Επιστροφή στο σχολείο και άγχος: Tips που θα βοηθήσουν

Her News

Τα ΛΗΤΩ είναι τα Βρεφικά Πολυκαταστήματα που θα βρεις τα πάντα για το μωρό σου!

Her News