HerNews.gr
Ψυχολογία

Πως να μην πανικοβληθείς στην πρώτη γνωριμία με τους γονείς του

Πως να μην πανικοβληθείς στην πρώτη γνωριμία με τους γονείς του

Η γνωριμία με τους γονείς μπορεί σε όλες μας να φαντάζει κάτι τρομερό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μόνο μια ευκαιρία για την πρώτη καλή εντύπωση. Άρα, πρέπει να την  εκμεταλλευτείς.

Βέβαια δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Είναι όντως ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Ίσως να αποτελεί κλειδί στις σχέσεις που έχουν προοπτική για κάτι πιο σοβαρό. Όλα όμως θα πάνε καλά.

Αρχικά σκέψου ότι η συνάντηση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με εσένα. Μπορεί το μυαλό σου να το κυριεύει η σκέψη της εντύπωσης που θα κάνεις αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις σημαντικούς ανθρώπους της σχέσης σου.

Αυτή η γνωριμία σίγουρα θα σου δείξει παραπάνω χαρακτηριστικά του συντρόφου σου. Θα δεις πως είναι όταν βρίσκεται με την οικογένειά του και αυτό θα σε κάνει να καταλάβεις πολλές πτυχές του.

Ξέρεις ποιος άλλος θα είναι αγχωμένος εκτός από εσένα ; Ο σύντροφός σου! Διότι και εκείνος θέλει να δώσετε μαζί μια καλή εντύπωση στους γονείς του. Ίσως εκείνος να είναι ακόμα πιο αγχωμένος από εσένα. Γιατί ξέρει την οικογένεια του, τις ιδιαιτερότητες τους, και αυτό μπορεί να τον τρομάζει. Άρα θα πρέπει να σταθείς στα πόδια σου και να είσαι δίπλα στον σύντροφο σου.. για να μην καταρρεύσετε και οι δυο.

Όσο για τους γονείς ; Και αυτοί ανησυχούν για το αν θα πουν κάτι που δεν πρέπει να πουν, αν θα κάνουν κάτι που δεν πρέπει να κάνουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις , είναι να είσαι ο εαυτός σου και να τους κάνεις κατευθείαν να νιώσουν οικειότητα , για να μπορέσουν και οι ίδιοι να χαλαρώσουν.

Ηρέμησε , απόλαυσε το, νιώσε άνετα και δες το σαν μια ευκαιρία.

 

Extra tip: Ποτέ μα ποτέ μην πας να τους συναντήσεις με άδεια χέρια. Δεν έχει σημασία το είδος του δώρου αλλά η κίνηση που θα κάνεις. Και αν δυσκολεύεσαι να σκεφτείς τι να αγοράσεις, πάρε κάτι που θα ήθελες να πάρεις και στους γονείς σου.

Έτσι λοιπόν, δεν θα πανικοβληθείς! 

 

Νεότερα Άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να διαχειριστείς ένα άτομο που σε υποτιμά συνεχώς

Her News

5 λεπτά Ζεν: Πότε έκανες όμορφες σκέψεις τελευταία φορα;

Her News

4 σημάδια ότι οι φίλες σας ζηλεύουν

Her News b