HerNews.gr
BRIDE NEWS

Γάμος: Αξέχαστα – διάσημα νυφικά!

Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, συναντάμε ξεχωριστές νύφες που σημάδεψαν το χώρο της μόδας και επηρέασαν την εξέλιξη για τα νυφικά. 

Νυφικά με εντυπωσιακές χειροποίητες δαντέλες, πριγκιπικά, κοντά, νυφικά αριστοκρατικά και επαναστατικά, έντυσαν προσωπικότητες στην πιο λαμπερή ημέρα της ζωής τους.

Ας τις απολαύσουμε κι ας πάρουμε ιδέες για το δικό μας νυφικό άλλωστε δεν έχει σημασία ο χρόνος, η μόδα και τα στεραιότυπα, σημασία έχουν τα θέλω μας και η προσωπικότητά μας. 

Γενικά, το 1900, μόνο οι εύπορες γυναίκες φορούσαν λευκά νυφικά τα οποία είχαν φαρδιά μανίκια στους ώμους, στενά στον βραχίονα στην μέση. Οι μεσαίες τάξεις επέλεγαν νυφικά ροζ ή γαλάζιου χρώματος.

Το 1910, τα μανίκια έγιναν μικρότερα, η περίμετρος της μέσης αυξήθηκε ενώ το νυφικό ήταν διακοσμημένο με όμορφα και περίπλοκα δαντελωτά σχέδια.

Το 1920, το κάτω μέρος των νυφικών ανέβηκε αρκετά ενώ η μέση έγινε πιο φαρδιά κάνοντας το σώμα της νύφης να φαίνεται σχεδόν ευθεία.

Το 1930, και λόγω της οικονομικής ύφεσης που υπήρχε,  ήταν ιδιαιτέρως απλά. Είτε ήταν παλαιότερα φορέματα που είχαν υποστεί κάποιου είδους μεταποίηση και ήταν αγορασμένα με σκοπό να φορεθούν  μετά τον γάμο.

To 1940, και εν μέσω του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, ήταν τελείως απλά. Η μέση στενή, οι γοφοί γεμάτοι και τα μανίκια ελαφρώς φουσκωμένα.

Το ύφασμα των φορεμάτων ήταν απλό, χωρίς ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία. 

Το 1950, τα νυφικά ήταν τύπου μπαλαρίνας. Η κοντή φουσκωτή φούστα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό ενώ τα μανίκια ήταν μακριά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Παραδοσιακός vs Μοντέρνος Γάμος – Τι να διαλέξω ; 

Her News b

Tips για να διοργανώσετε τον ωραιότερο Boho γάμο

Her News

Παντρεύτηκαν Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνωας Μάτσας!

Her News