HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα ωμής ντομάτας

makaronada

Ωμή σάλτσα ντομάτας; Στο άκουσμά της μπορεί να ξαφνιαστούμε. Είναι όμως πεντανόστιμη, δένει υπέροχα με τα μακαρόνια, ενώ αποτελεί το κατεξοχήν φαγητό μετά από μπάνιο στη θάλασσα, με το αλάτι στο σώμα και ένα ποτήρι παγωμένο κρασί δίπλα.

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, φτιάχνεται πραγματικά σε χρόνο dt και είναι ελαφριά και νόστιμη. Επίσης, η σαλτσούλα είναι ταμάμ και με το τελευταίο trend που λέγεται ωμοφαγία, μόνο η σάλτσα όμως, τα μακαρόνια θα τα μαγειρέψετε κατά τον παραδοσιακό τρόπο.

makaronia

Υλικά για δύο άτομα

300 γρ. σπαγγέτι (ή ο,τι μακαρόνι προτιμάτε)

2 μικρές (ή 1 μεγάλη) ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες

2 baby γλυκιές πιπεριές

φύλλα φρέσκου βασιλικού

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Στα λίγα λεπτά που διαρκεί αυτή η διαδικασία φτιάχνουμε την ωμή σάλτσα ντομάτας. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες και τις πιπεριές, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε αν θέλετε τρίψετε και λίγη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι Η “σύλληψη” της ιδέας… τοποθετείται στα εργένικα χρόνια του foodurismo, όταν η μαγειρική ειχε το πολύ 2 – 3 υλικά, ελάχιστα σκεύη, δηλαδή… ένα και αν είναι δυνατόν καθόλου ή ελάχιστο ψήσιμο ή βράσιμο.

Πηγή: www.zinapost.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Υγρό κέικ σοκολάτας

Her News

Μυρωδάτα γεμιστά με λαχανικά συνταγή

Her News b

2+1 εύκολες και νόστιμες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

HerNews ka