HerNews.gr
Συνταγές

2+1 εύκολες και νόστιμες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

Ψάχνετε να πρωτοτυπήσετε στο φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων; Έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο και θέλετε κάτι διαφορετικό;

Θέλετε να πάτε κάπου και πρέπει να εντυπωσιάσετε; Σας έχουμε τις πιο ενδιαφέρουσες και εύκολες συνταγές που είναι σε άκρως Χριστουγεννιάτικο mood.

Συνταγή #1 Αυγουλάκια Άγιος Βασίλης

Υλικά:

  • 12 αυγά βρασμένα
  • Ζεστό νερό
  • 2 κ.γ κόκκινη χρωστική τροφίμων
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 4-1/2 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.γ πίκλες τουρσί
  • 1/4 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.σ κάππαρη στραγγισμένη
  • 6 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/3 φλιτζάνι τυρί κρέμα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αυγά κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Γεμίστε μια κούπα κατά το 1/3 με ζεστό νερό. Ρίχνουμε την κόκκινη χρωστική τροφίμων και ανακατεύουμε καλά. Βουτήξτε τη στενή άκρη κάθε αυγού στο κόκκινο νερό και κρατήστε το για 10-15 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε τα αυγά σε απορροφητικό χαρτί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Σε ένα μικρό μπολ πολτοποιήστε τους κρόκους. Προσθέστε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, τις πίκλες και την πάπρικα. Ρίξτε μια κουταλιά σε κάθε ασπράδι αυγού.

 Τοποθετήστε την κάπαρη για τα μάτια, ένα κομμάτι ζαμπόν για τη μύτη και ένα κομμάτι πιπεριάς για το στόμα.

Κόψτε μια μικρή τρύπα στην άκρη μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή σε μια γωνία μιας πλαστικής σακούλας για τρόφιμα. εισάγετε μύτη ζαχαροπλαστικής #16 αστέρων. Γεμίστε τη σακούλα με τυρί κρέμα και φτιάξτε φρύδια, μουστάκι και γένια στο πρόσωπο.  Τέλος μια φουντίτσα για καπέλο και αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο, μέχρι το σερβίρισμα.

Συνταγή #2 Ψητά σύκα

Υλικά:

  • αποξηραμένα σύκα (προσαρμόστε τις μερίδες)
  • 3/4 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο 
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • Προαιρετικά: σαντιγί, τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και φέτες πορτοκαλιού

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170 βαθμούς. Τρυπάμε τα σύκα με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε σε λαδωμένο τετράγωνο ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ και το γαρύφαλλο. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη πάνω από τα σύκα και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα του χυμού από πάνω.
  2. Ψήστε, ακάλυπτα, 45-55 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλείφοντας περιστασιακά με το μείγμα χυμού. Σερβίρουμε χλιαρό και αν θέλουμε ρίχνουμε σαντιγί, ξύσμα πορτοκαλιού και φέτες πορτοκαλιού.

Συνταγή #3 Στεφάνι από τυρί κρέμα και μπέικον

Υλικά:

  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (προεραιτικά)
  • 10 φέτες μπέικον ψημένες και ψιλοκομμένες
  • Ποικιλία από κράκερ (για το κέντρο)
  • Φύλλα μαϊντανού και κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη για το ντεκόρ

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, την παρμεζάνα και, αν θέλουμε, τα κρεμμύδια. Έπειτα το μπέικον και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  2. Αναποδογυρίστε ένα μικρό μπολ στο κέντρο μιας πιατέλας σερβιρίσματος. Ρίξτε το μείγμα του τυριού κρέμα με κυκλικές κινήσεις με ένα κουτάλι γύρω από την άκρη του μπολ. Αφαιρέστε το μπολ. Ομοιόμορφο μείγμα τυριού κρέμα, που σχηματίζει  ένα στεφάνι. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και κόκκινες πιπεριές αν θέλουμε. Σερβίρουμε με κράκερ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Εύκολη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους

Her News b

Η σούπα βελουτέ με σπανάκι είναι το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο

Her News

Συνταγή: Ριγκατόνι με βότκα και σολομό

Her News