HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα & φρέσκα φρούτα

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα & φρέσκα φρούτα. Η Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας την υπέροχη συνταγή της! Ένα από τα κλασικά, αγαπημένα γλυκά που έχουμε στην Ελλάδα, αν και οι ρίζες της έρχονται από την Ιταλία. 

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι λευκή και μαύρη ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη

Λίγο αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

190γρ βούτυρο

2 κρόκους

Για τη γέμιση της Πάστα φλώρα θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε:

Φρούτα επιλογής ( γιαρμάς, νεκταρίνι, βανίλια, αχλάδι, μήλο, μπανάνα, σταφύλι…)

Στη γέμιση:

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα (αν είναι πολλή πηχτή, προσθέτουμε ελάχιστο νερό) με το κορν φλάουρ.

Στη ζύμη:

Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα. Σε μπλέντερ ανακατεύουμε το αλεύρι, την σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, τις ζάχαρες και το ξύσμα. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο χτυπάμε λίγο να ομογενοποιηθεί και μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τελευταία εκτός μπλέντερ προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτα 23εκ. Ανοίγουμε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την φόρμα ανάμεσα σε λαδόκολλα και την τοποθετούμε μέσα στην φόρμα. Απλώνουμε την μαρμελάδα.

Από πάνω κόβουμε τα φρούτα που έχουμε επιλέξει σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε από πάνω κάνοντας ότι σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε στους 175 κελσίου για 50′.
Η μυρωδιά της Πάστα φλώρα όταν ψήνεται στο φούρνο, θα ξεσηκώσει όλη την γειτονιά.

Σερβίρουμε την Πάστα Φλώρα με άχνη ή παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. Καλή απόλαυση!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube / Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

Συνταγή: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει Λαχανόρυζο με λευκό & κόκκινο λάχανο και μήλο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θες γλυκό αλλά κάνεις διατροφή; Δοκίμασε αυτά τα cupcakes με καρότο

Her News

Do & Don’t για την τέλεια μακαρονάδα

Her News

Σουπιές με σπανάκι: Η απόλυτη συνταγή για μια υγιεινή και πλούσια γεύση!

HerNews ka