HerNews.gr
Μόδα

Karl Legerfeld: Συνεργάζεται με τη Disney για την 70η επέτειο του “Donald Duck”

 Ο Karl Lagerfeld και η The Walt Disney Company, που γιορτάζουν τα εκατό χρόνια της φέτος, συνεργάστηκαν σε μια συλλογή capsule που θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου στο Karl.com και σε επιλεγμένους λιανοπωλητές παγκοσμίως σύμφωνα με δημοσίευματα του περιοδικού WWD.

Είναι riff σε μια χειροποίητη εικονογράφηση του Donald Duck που δημιούργησε ο αείμνηστος σχεδιαστής το 2004 για να τιμήσει την 70η επέτειο αυτού του αγαπημένου χαρακτήρα. 

Ο Lagerfeld  έντυσε τον Ντόναλντ ακριβώς όπως εκείνος: με τζιν, μαύρο μπλέιζερ, πουκάμισο με ψηλό γιακά και σκούρα γυαλιά ηλίου.

Το μήνυμά του στο σκίτσο, που έγινε καθώς η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού σηματοδότησε τα 70ά γενέθλια της πάπιας, αναφέρεται στον τυχερό αριθμό του Karl Lagerfeld: «Αγαπητέ Ντόναλντ, το επτά είναι υπέροχος αριθμός — 10 φορές το επτά είναι ακόμα καλύτερο! Χαρούμενα γενέθλια! Με Αγάπη, Καρλ.»

Ποιος ήξερε ότι μεγάλωσαν μαζί; Ο οίκος Lagerfeld σημειώνει ότι ο ιδρυτής του γεννήθηκε μόλις λίγους μήνες πριν ο Donald Duck κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με τον Pier Paolo Righi, διευθύνοντα σύμβουλο του Karl Lagerfeld, το σπάνιο σκίτσο αποτελεί παράδειγμα της «φαντασίας και του αιχμηρού χιούμορ του αείμνηστου Γερμανού σχεδιαστή — είναι μια αληθινή συλλεκτική έκδοση από τα αρχεία μας».

Το 2004, η Disneyland Paris πούλησε γρήγορα μια σειρά περιορισμένης έκδοσης 3.000 πουκάμισων που έφεραν το έργο τέχνης.

Τώρα το σκίτσο εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και μεγέθη στη συλλογή Disney x Karl Lagerfeld, η οποία κυμαίνεται από μπλουζάκια, πουλόβερ και λευκά πουκάμισα μέχρι τζιν, τζιν μπουφάν, bombers και καμπαρντίνες.

Κοσμήματα και αξεσουάρ, από τσάντες και θήκες τηλεφώνων μέχρι κασκόλ και μικρά δερμάτινα είδη, ολοκληρώνουν την μοναδική συλλογή.

Ο οίκος σημείωσε ότι πολλά κομμάτια είναι κατασκευασμένα με βιώσιμα υλικά, όπως οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένος πολυεστέρας.

Η Disney ονόμασε το ορόσημό της “100 Years of Wonder” και η ομάδα ψυχαγωγίας σχεδιάζει συναυλίες, εμπειρίες και πολλά άλλα. Πρόσφατα συνεργάστηκε και με τους οίκους μόδας Givenchy και Maison Margiela.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζιζέλ Μπούντχεν: Ποζάρει τόπλες για την εμβληματική νέα καμπάνια του οίκου μόδας Frame

HerNews ka

Opera gloves: Το πιο stylish αξεσουάρ για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

HerNewskl

Η Τάμτα με iconic εμφάνιση έδωσε τον ρυθμό για την φαντασμαγορική φωταγώγηση της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων!

Her News