HerNews.gr
Σχέσεις

Νονά: Ο πεντάλογός της

Για τον Κωνσταντίνο, από τη νονά

Μπορεί να μην είμαι η καλύτερη νονά του κόσμου και να μην έχω φυσική παρουσία εκεί σε όλες του τις μεγάλες συγκινήσεις αλλά νοητά είμαι πάντα δίπλα του.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Είναι μεγάλη ευθύνη το να γίνεις νονά, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες στην εκκλησία. Είσαι η δεύτερη μαμά του, είσαι η φίλη του που θα λέει μεγαλώνοντας τα μυστικά του. Είσαι εκείνη που του έδωσε το oνομά που θα τον συντροφεύει μια ζωή.

Ο πεντάλογος της νονάς είναι ένα «μάθημα» που πρέπει να γνωρίζουμε, όπως τα σήματα του αυτοκινήτου.

1. Δεν εμφανίζεται μόνο το Πάσχα και τις γιορτές

Δεν είναι «υποχρέωση» το δώρο. Το Πάσχα και οι γιορτές είναι μια καλή υπενθύμιση να δείχνουμε στα βαφτιστήρια μας ότι τα σκεφτόμαστε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

2. Παίζει με το παιδί σαν…παιδί

Όταν θα βρεθείς μαζί του δεν θα κάτσεις με τσιγάρο και καφέ «κουτσομπολεύοντας» με τους κουμπάρους σου. Θα παίξεις, θα τσαλακωθείς και θα σου πει τα μυστικά του. Πως πήγε το σχολείο, ποια κοπέλα/αγόρι αγαπάει και θέλει να παντρευτεί. Είσαι η νονά του – η καλύτερή του φίλη.

3. Κάνει δώρα για το παιδί σαν…παιδί

Πρέπει να κάνεις έρευνα για το τι αρέσει εκείνη την περίοδο. Το βαφτιστήρι σου πρέπει να ενθουσιαστεί, όχι απλά να πάρεις δώρο για υποχρέωση. Να είναι το δώρο της νονάς που το λέει συνέχεια με περηφάνεια, όχι ένα ακόμα δώρο.

4. Είναι παρούσα στις σημαντικές στιγμές του

Στα πρώτα του βήματα, στις σχολικές εκδηλώσεις, στους ποδοσφαιρικούς αγώνες ή τους αγώνες του μποξ θα είναι πάντα παρούσα. Θα την δεις να πανηγυρίζει, να εμψυχώνει, να κλείνει πονηρά το μάτι και το κυριότερο, να καμαρώνει για τα κατορθώματα του βαφτιστηριού της.

5. Είναι η καλύτερή του φίλη

Πηγαίνει στο σχολείο και σκέφτεται με το μυαλουδάκι του ότι «Αυτό θα το πω στην νονά αλλά να μην το πει στην μαμά». Ανυπομονεί να σε δει ή να σου μιλήσει στο τηλέφωνο για να σου πει τα νέα του σχολείου, της αθλητικής δραστηριότητας ή ακόμα και γιατί αγαπάει την μαμά περισσότερο από τον μπαμπά. 

Μην ξεχνάμε να λέμε ότι τα αγαπάμε και να καταλάβουν οι γονείς τους γιατί επέλεξαν εμάς, ως πνευματικές μητέρες. 

Νεότερα Άρθρα

Χωρισμένος με παιδιά: Τι να προσέξετε σε αυτή την σχέση

Her News b

Masterdating: Ο νέος όρος στο λεξικό του dating

Her News

Είμαι το τρίτο πρόσωπο: Όσα πρέπει να ξανά-σκεφτείς

Her News b