HerNews.gr
Γνώμες

Αφιερωμένο στη Γιαγιά και τον Παππού μου..

Hi! Είμαι η Βιβή Μπουγιούρα και δηλώνω ευτυχισμένη! Είμαι δημοσιογράφος στην εκπομπή “Happy Day” στον Alpha & αρθρογράφος στο HerNews. Γίνεται να μην είμαι ευτυχισμένη; Είμαι 26 ετών και έχω κάνει λάθη για δυό ζωές. Στην «στήλη» μου θα διαβάζετε για έρωτα, φιλία, λάθη-πάθη, tips & ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε με πολύ χιούμορ (εκεί που επιτρέπεται) φυσικά!

 

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

 

Αυτή είναι η πρώτη μου «γνώμη» και δεν ήθελα να είναι άλλη από αυτήν που θα μιλάω για τους αγαπημένους μου ανθρώπους! Την Γιαγιά & τον Παππού μου. 

Τι εννοείς υπάρχουν παιδιά που έχουν μεγαλώσει χώρια από τους παππούδες τους; Δε μπορεί κανείς να φανταστεί τη ζωή του χωρίς τη γκρίνια της γιαγιάς για το φαγητό και χωρίς το χαρτζιλίκι του παππού. Πολλές φορές η αξία τους είναι ίση με των γονέων, ίσως και σημαντικότερη. Είμαστε το αναγκαίο «κακό» τους αφού πάντα δηλώνουν κουρασμένοι και γκρινιάζουν αλλά πάντα θα σε πάνε μια βόλτα στη παιδική χαρά και τότε ο μέσος όρος ζωής τους εκτινάσσεται.  Είναι προνόμιο να έχεις δεχθεί την αγάπη αυτών των ανθρώπων γιατί όπως λέει και ο λαός » του παιδιού μου το παιδί, δύο φορές παιδί μου. 

giagiapapouspaidia

“Μπορούσα να κάνω τη γιαγιά μου να εκστασιάζεται από ευτυχία μόνο και μόνο επειδή πεινούσα!” – είπε ο  Jean-Paul Sartre, Γάλλος φιλόσοφος.

Η σχέση των παππούδων με τα εγγόνια τους, είναι αναμφισβήτητα μοναδική! Ο ρόλος που είχαν η γιαγιά και ο παππούς στην οικογένεια ήταν πάντοτε σημαντικός, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες που όλο και περισσότεροι γονείς στηρίζονται στη βοήθειά τους για τη φροντίδα των παιδιών τους, ο ρόλος αυτός έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και προσοχή. Οι γονείς για πολλά χρόνια είχαν ανεξαρτητοποιηθεί και απολάμβαναν το ότι δε βασίζονταν στους γονείς τους. Ξαφνικά όμως, η παρουσία των παιδιών έρχεται και αλλάζει την κατάσταση επαναφέροντας και κάνοντας τη βοήθεια των γονιών τους (παππούδων πλέον) και πάλι αναγκαία!  Για τους γονείς, ο ρόλος των παππούδων μπορεί να αποκτά ιδιαίτερη αξία εξαιτίας της βοήθειας που παίρνουν, για τα παιδιά όμως σημαίνει πολύ πολύ περισσότερα! Αν όχι όλα, τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν τις στιγμές που περνούν με τους παππούδες τους! Απολαμβάνουν την ανεκτικότητα και τη λιγότερο αυστηρή στάση τους, τα παιχνίδια και τα χατίρια που τους κάνουν, τις λιχουδιές που δε δίνονται με μέτρο, τις ιστορίες που τους κάνουν να κρέμονται από τα χείλη τους, τα χαλαρά ωράρια ύπνου, την αγάπη τους!

giagiapaidi

Προσφάτως έμαθα στην γιαγιά μου τι σημαίνει το «Ι love you» και την απάντηση “Me too» , κάθε φορά που μου το λέει λυγίζω και χαμογελάω. Νιώθει σαν την βασίλισσα Ελισάβετ που μιλάει αγγλικά. Γιατί για εκείνη είναι αγγλικά σε βαθμό proficiency.
Τώρα στην covid εποχή που έχουν να με δουν 6 μήνες το τηλέφωνο παίρνει φωτιά. «Εφαγες»; «Κοιμήθηκες»: «Τι γίνεται ρε Βιβή με τον ιό»; «Θα έρθεις  τον Άγιο Βασίλη στην Ερμιόνη» ήταν μια φράση του παππού μου που ακόμα γελάω όταν την σκέφτομαι.
Σας αγαπώ βαθιά και αληθινά. Σας ευχαριστώ.

Νεότερα Άρθρα

HisStories: Η ιστορία της κακοποιημένης Κωνσταντίνας είναι γροθιά στο στομάχι

Her News b

1η Μαρτίου: Μοιράστε λουλούδια, όχι βόμβες

Her News b

Το σεξ στην εποχή του Tinder

Her News b