HerNews.gr
Health

3 συμβουλές για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τα χέρια σας

Το φαγητό μπορεί να μυρίζει νόστιμα μετά το μαγείρεμα, ειδικά όταν προσθέτετε συστατικά όπως σκόρδο ή κρεμμύδι. Μια κατσαρόλα με στιφάδο που σιγοβράζει θα σας δελεάσει όλο το απόγευμα. Ωστόσο, το να ψιλοκόψετε το σκόρδο, το πράσο, το ψάρι, το κρεμμύδι ή οποιοδήποτε άλλο φαγητό με έντονα άρωμα μπορεί να αφήσει μυρωδιές στα χέρια σας για ώρες.

Είναι πιθανό να καθαρίζετε τα χέρια σας με αρωματικό σαπούνι και λεμόνι πολλές φορές, ωστόσο αυτή η μυρωδια παραμένει. Ακόμα και μετά από τόσες πλύσεις, είναι ακόμα διακριτή.

Πώς μπορείτε λοιπόν να κάνετε τα χέρια σας να μυρίζουν ξανά κανονικά; Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε μερικές εύκολες μεθόδους για να αφαιρέσετε αυτή τη μυρωδιά μαγειρέματος από τα χέρια σας.

1. Απολεπιστικό scrub χεριών

Το απολεπιστικό scrub χεριών είναι το πιο αποτελεσματικό στοίχημα όταν πρόκειται να απαλλαγούμε από τις οσμές. Τα ισχυρά υπολείμματα οσμής στα χέρια σας προέρχονται από μόρια θείου στα τρόφιμα. Λόγω του φυσικού ελαίου του δέρματός μας, τα μόρια του θείου είναι εύκολο να «κολλήσουν» γύρω από τα χέρια σας, γεγονός που κάνει τις οσμές να παραμείνουν. Ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό scrub χεριών βοηθά να χαλαρώσει κάθε συσσώρευση μορίων θείου και ρύπων για βαθύτερο καθαρισμό. Όχι μόνο αφαιρεί τη μυρωδιά και τη βρωμιά τόσο γρήγορα, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει το ανώτερο νεκρό στρώμα του δέρματος για να δημιουργήσει νέο, πιο απαλό δέρμα.

2. Γάντια

Τα γάντια χρησιμοποιούνται συνήθως για την προετοιμασία των τροφίμων, ειδικά για όσους εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων. Δυστυχώς, συχνά αγνοείται στη μαγειρική στο σπίτι. Το να φοράτε λεπτά γάντια ενώ ψιλοκόβετε σκελίδες σκόρδου ή κόβετε κρεμμύδια μπορεί να δημιουργήσει ένα φράγμα ανάμεσα στο δέρμα σας και τα λαχανικά και να εμποδίσει τη μυρωδιά να κολλήσει. Επιπλέον, η χρήση γαντιών μειώνει την εξάπλωση της ασθένειας καλύπτοντας τα υπόλοιπα βακτήρια στο δέρμα μας που έχουν απομείνει εκεί μετά το πλύσιμο.

3. Ξύδι

Μια άλλη μέθοδος για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές των τροφίμων (ειδικά τις μυρωδιές ψαριού) από τα χέρια σας είναι να τα πλένετε με ξύδι. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το απολεπιστικό τρίψιμο χεριών από το ξύδι, καθώς το ξύδι έχει μια σχετικά έντονη μυρωδιά από μόνο του. Ωστόσο, είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση της μυρωδιάς καθώς περιέχει οξέα που αντιδρούν με τα μόρια που μεταφέρονται από τα τρόφιμα στο δέρμα σας. Αυτά τα μόρια είναι εκείνες οι ενώσεις που παράγουν μυρωδιές. Απλώς πλύνετε τα χέρια σας με ξύδι και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στην εποχή του COVID-19: Tο νέο μοντέλο της προσωπικής ψυχοσωματικής ευεξίας

Her News

Μανιτάρια: Οφέλη για την υγεία!

Her News

Κρυολόγημα: 3 τροφές που θα σε βοηθήσουν

Her News b