HerNews.gr
NEWS Γνώμες

Γιατί τα προάστια είναι το νέο hot trend

’Αν είσαι νέος και θέλεις να ζήσεις τη διασκέδαση και την ξεγνοιασιά της ηλικίας ή τη φάση του να μένεις μόνος σου και να είσαι δίπλα σε όλα, τότε πας κέντρο και όχι προάστια’’.

Αυτή την πρόταση την ακούμε διαρκώς σε συζητήσεις με φίλους, σε ηλικίες περίπου 19-35. Στο συγκεκριμένο εύρος ηλικιών, οι νέοι δεν θέλουν να ζήσουν στα προάστια, μάλιστα προτιμούν να φύγουν όσο πιο γρήγορα από αυτά, ειδικά αν το πατρικό τους είναι εκεί.

Αυτό που τους έχει κεντρίσει με τον καιρό είναι η urban – ιά του κλεινόν άστυ, δηλαδή να μπορείς να είσαι κοντά με όλους σου τους φίλους, να πίνεις ποτά το βράδυ και να ξυπνάς το πρωί μέσα στο κέντρο ξέροντας ότι μπορείς να πας στη δουλειά ή τη σχολή μέσα σε μισή το πολύ ώρα – σου βάζω και την κίνηση μέσα – .

Έτσι με τον καιρό, στις ηλικίες που αναφέραμε παραπάνω, τα προάστια έχαναν στον αγώνα ενοικίασης με διαφορά, αφήνοντας το κέντρο να διαπρέπει. Τί γίνεται όμως σιγά σιγά;

Βρισκόμαστε περίπου στο μεταίχμιο του χρόνου και της αλλαγής. Το lockdown το ευνόησε – μέσα σε όλα τα δυσάρεστα που προκάλεσε – και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται το νέο cool. Και όμως συμβαίνει. Ο κόσμος πηγαίνει στα προάστια.

Βρισκόμαστε στη βρεφική ηλικία αυτού του εγχειρήματος, όμως ακόμη και τα άτομα νεαρής ηλικίας, σιγά σιγά σκέφτονται τον ‘’επαναπατρισμό’’ τους στις περιοχές μακριά του κέντρου. Και αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους:

Στα προάστια καλλιεργείται το ευ ζην κυριολεκτικά. Υπάρχει χώρος να καλλιεργήσεις, να φυτέψεις και να απολαύσεις τα λουλούδια στον κήπο ή στην βεράντα του σπιτιού σου μιας και οι πιθανότητες να έχεις σπίτι με αυλή, κήπο ή μπαλκόνι είναι μεγαλύτερες.

Μπορείς να απολαύσεις δραστηριότητες εκγύμνασης πιο εύκολα μιας και οι δρόμοι είναι πιο ανοιχτή και υπάρχει άνεση. Ταυτόχρονα, στα προάστια η διέλευση αυτοκινήτων δεν πραγματοποιείται με την ίδια ιλιγγιώδη συχνότητα όπως στο κέντρο.

Στα προάστια όλα είναι λίγο πιο ήσυχα και λίγο πιο άνετα. Η έννοια της γειτονιάς υπάρχει και δύσκολα κάτι είναι απρόσωπο. Επίσης, η αποκέντρωση βοηθά στην συνολική δημιουργία ποιοτικής ζωής, κάτι που όλοι αρχίζουμε να εντάσσουμε καθημερινά στον οργανισμό και στην ρουτίνα μας.

Οι δρόμοι των προαστίων, άνοιξαν!

Νεότερα Άρθρα

Προσωπικές αξίες: Το νόημα τους και η επίδραση που έχουν στη ζωή μας

Her News

Φωτιά: Ποιες περιοχές σε Αττική και Εύβοια δεν έχουν ρεύμα

Her News

Μόλις Χώρισα: Εσύ τι τύπος χωρισμένου είσαι;

Her News b