HerNews.gr
Γνώμες

Προσωπικές αξίες: Το νόημα τους και η επίδραση που έχουν στη ζωή μας

Οι προσωπικές αξίες έχουν νόημα μόνο όταν τις ακολουθούμε και προσπαθούμε μέσα από αυτές να βρούμε τι άνθρωπος είμαστε και ποιος είναι ο χαρακτήρας μας.

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου,

Είτε λοιπόν διανύουμε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη για περισσότερο self care, είτε βρισκόμαστε σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας μας ή της προσωπικής μας ζωής, οι αξίες μας μπορεί να λειτουργήσουν ως οδηγός. Αλλά ποιο είναι το νόημα των προσωπικών αξιών και πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τις δικές σας;

Το νόημα των προσωπικών αξιών

Μπορεί να μην έχετε μια λίστα στο συρτάρι του γραφείου σας, αλλά οι επιλογές που έχετε κάνει σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας πιθανότατα δείχνουν ένα μοτίβο προτεραιοτήτων.

Ας υποθέσουμε ότι εκτιμάτε την επίτευξη συγκεκριμένων επαγγελματικών ορόσημων, παρά την υπεροχή στους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Μια νέα προσφορά εργασίας έρχεται στο δρόμο σας. Ο υπεύθυνος προσλήψεων εξηγεί ότι το πρόγραμμα είναι απαιτητικό και οι επαγγελματικές ευθύνες είναι μεγάλες.

Αλλά θα σας ωθήσει να αναπτύξετε την καριέρα σας με πολλούς τρόπους. Εάν δίνετε μεγάλη αξία στους εργασιακούς σας στόχους, πιθανότατα θα πείτε «ναι», ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα απομακρυνθείτε από το πρόγραμμα προπονήσεων σας.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση όσον αφορά τις προσωπικές μας αξίες. Οι πραγματικές μας αξίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να καταπιεστούν. Το νόημα τους είναι να μας δίνουν μια καλύτερη αίσθηση αυτογνωσίας και να γεμίζουν τη ζωή μας.

Και χωρίς σαφή κατανόησή τους, μπορεί να παλέψουμε ακόμη και με την ανακάλυψη του εαυτού μας. Συγκεκριμένα με τη διαδικασία εύρεσης του αληθινού μας εαυτού. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δυσκολευτούμε ορισμένες φορές να πάρουμε αποφάσεις, να προωθήσουμε την καριέρα μας ή να ζήσετε μια ζωή με νόημα.

Όμως η επίδραση των προσωπικών μας αξιών στη ζωή είναι τεράστια κι όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο το καλύτερο. Μέσα από αυτές μπορούμε να προχωρήσουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας.

Η σημασία του να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καριέρα, οικογένεια, αισθητική – Η γυναίκα μπορεί να εμπνεύσει

Her News

Η απόσταση δυναμώνει τα συναισθήματα ή μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News

Euphoria: Η σειρά που άλλαξε τα δεδομένα και “τρέλανε” το κοινό

Her News b