HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί οι άντρες δεν φορούν προφυλακτικό

Το ήξερες πως πάνω από το 80% των ανδρών αποφεύγουν τη χρήση του προφυλακτικού στο σεξ; Το προφυλακτικό είναι ο πιο ασφαλής τρόπος προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ταυτόχρονα αποφεύγεται το ενδεχόμενο ενεπιθύμητης εγκυμοσύνης. 

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι άντρες αποφεύγουν να φορούν προφυλακτικό αν και ξέρουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση του. Οι πιο συχνές δικαιολογίες είναι ότι δεν τους βολέυει, ότι δεν είναι η ίδια αίσθηση και ότι αν η βρίσκεσαι σεξουαλικά αποκλειστικά με ένα άτομο, τότε δεν χρειάζεται να φορούν. 

Γιατί όμως οι άντρες χρησιμοποιούν ένα κάρο δικαιολογίες ώστε να μην βάλουν προφυλακτικό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής; 

ειδικοί απαντούν μέσα από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε για αυτό το θέμα ακριβώς! 

Το site BMJ Open ανακάλυψε τον ισχυρότερο λόγο που ο αντρικός πληθυσμός αποφεύγει το προφυλακτικό και έχει σχέση με το πόσο ελκύονται από την σεξουαλική τους παρτενέρ! 

Αν δηλαδή ένας άντρας θεωρεί πολύ όμορφη μια γυναίκα και του αρέσει αρκετά μειώνονται οι πιθανότητες να σκεφτεί την χρήση του προφυλακτικού.

«Ο βασικός σκοπός της μελέτης ήταν να κατανοηθεί καλύτερα η σχέση μεταξύ της υποκειμενικής αντίληψης της ομορφιάς και των προθέσεων χρήσης προφυλακτικού στους άντρες και παράλληλα να σχηματιστεί μια σαφέστερη εικόνα της σχέσης μεταξύ υποκειμενικής αντίληψης της ομορφιάς, δημογραφικών στοιχείων, σεξουαλικού ιστορικού και υποκειμενικής αντίληψης της κατάστασης της σεξουαλικής υγείας» αναφέρουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. 

Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας ήταν ότι όσο περισσότερο θέλει ένας ένας άντρας μια γυναίκα, τόσο πολύ σκέφτεται και το σεξ μαζί της. Βέβαια, αυτό το στοιχείο λειτουργεί αντίστροφα καθώς παρατηρήθηκε ότι μειώνονται οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό ο άντρας.  

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που ανακαλύφθηκε είναι πως όσο πιο όμορφο βρίσκει ο άντρας τον ευατό του, τόσο πιο σπάνια θα χρησιμοποιήσει προφυλακτικό στο σεξ. 

Νεότερα Άρθρα

5 συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κάποιος δεν ενδιαφέρεται για εσένα!

HerNews ka

Κανόνας Μη Επαφής: Ο No1 τρόπος για να τον ξεπεράσεις

Her News b

Σχέσεις: Σημάδια που δείχνουν ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου

HerNews ka