HerNews.gr
Travel & more Ταξίδια

Εκδρομή: Τα οφέλη της στο μυαλό που ”δραπετεύει”

Καθόλου τυχαίος ο τίτλος. Έχουν ανοίξει τα “σύνορα” τα διαδημοτικά, τα διαπεριφερειακά και γενικώς πάσης φύσης σύνορο που σε βγάζει σε μια εκδρομή.

Τα μηνύματα τελείωσαν και πλέον νους και σώμα είναι έτοιμα για την απόδραση – εκδρομή τους. Βέβαια, χάριν του καιρού που έχει περάσει απ’ την τελευταία αστική διαφυγή, η επανένταξη στην κανονική έκβαση των διαδρομών θέλει χρόνο. Η μήπως όχι; Απλώς βρες το μεταφορικό μέσο, την παρέα ή ακόμη και μόνος σου και ανακάλυψε ένα νέο μέρος. Άσε τα οφέλη που προσφέρει μια εκδρομή να περάσουν σε σώμα και μυαλό.

Από τη διαδρομή μέχρι να φτάσεις, τα τραγούδια που θα επιλέξεις ν’ ακούσεις, μέχρι και τον τελικό προορισμό, αμέσως σου φτιάχνει το κέφι και η εκδρομή μόλις ξεκίνησε. Άφησε για μια δυο μέρες όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα μακριά από το μυαλό σου και παραδώσου σε αυτές τις στιγμές που σου προσφέρουν χαλάρωση.
Επέλεξε έναν προορισμό μακριά από το κλεινόν άστυ, αλλά όχι τόσο ώστε να κουραστείς. Η φύση και η επαφή μας μαζί της είναι κάτι που συχνά αμελούμε, όμως μόλις βρεθούμε κοντά της, αμέσως μέσα μας γεννιέται το συναίσθημα της εφορίας. Το μυαλό γεμίζει με χρώματα, μυρωδιές και εικόνες. 
Και είναι πραγματικά τόσο ευεργετικό να μπορείς ν’ αλλάζεις παραστάσεις και ν’ ανανεώνεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Να κάνεις αυτό που λέμε restart. Να γευτείς νέες γεύσεις, ίσως να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και για λίγες στιγμές να ξεφύγεις από την πεπατημένη. 
Μια εκδρομή συνεπάγεται την ελευθερία της ξεκούρασης, που προσδίδει ενέργεια και επαναφέρει τον πλημμυρισμένο από καθημερινές πληροφορίες εγκέφαλο στα κανονικά του επίπεδα. Στα επίπεδα όπου μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ν’ αγχώνεται, γιατί μπόρεσε για λίγο να μείνει εκτός λειτουργίας. Να μπει σε snooze mode.
Σκέψου αυτή την εκδρομή. Την δική σου, προσωπική διαφυγή. Που θα ήθελες να πας; Απλώς ξεκίνα.. 

Νεότερα Άρθρα

Solo Travelling: Πως θα σου αλλάξει την ζωή

Her News b

Ρόδος: Με υψηλές προσδοκίες ξεκινά η τουριστική σεζόν – Έφτασαν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ

Her News

4 Μοναδικά ξενοδοχεία στον κόσμο

Her News