HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να φροντίσετε τις τουλίπες σε ένα βάζο ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

Αν έχετε σκεφτεί πώς να φροντίσετε τις τουλίπες σε ένα βάζο, ώστε να διαρκέσουν περισσότερο και να παραμείνουν πιο υγιείς, υπάρχουν μερικά κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε. Αυτές οι εποχιακές ανθοφορίες μπορεί να είναι αρκετά ευαίσθητες στο χειρισμό και πρέπει να τους δοθεί λίγη προσοχή για να έχουν την καλύτερη εμφάνιση, αλλά η διατήρησή τους δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. 

Υπάρχουν, φυσικά, τα βασικά για τη φροντίδα τους. Οι τουλίπες αγαπούν το φως του ήλιου, οπότε φροντίστε να τις τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο σημείο εάν τις καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους. Μην τις ποτίζετε υπερβολικά, αλλά αντίθετα διατηρήστε τις ελαφρώς υγρές καθώς αρχίζουν να φυτρώνουν. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για να μάθετε για τη φροντίδα αυτών των λουλουδιών.

1. Επιλέξτε το σωστό βάζο

Τουλίπες σε βάζο, που φυλάσσονται στην κορυφή του πάγκου της κουζίναςΤα βάζα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αισθητική. Σίγουρα θέλετε ένα βάζο να φαίνεται υπέροχο, αλλά πρέπει επίσης να παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για τα λουλούδια σας. Για τα λουλούδια με τη μεγαλύτερη διάρκεια , θέλετε να επιλέξετε ένα βάζο που έχει τουλάχιστον το μισό ύψος των λουλουδιών για να τα στηρίξει.

Επιλέξτε ένα βάζο με αρκετό ύψος για να στηρίξει τους μίσχους της τουλίπας, δίνοντάς τους χώρο για ανάπτυξη μετά το κόψιμο. Αυτό διασφαλίζει ότι οι τουλίπες στέκονται ψηλά και δεν φαίνονται στριμωγμένες. Επίσης, προτιμήστε ένα βάζο με λεπτό λαιμό για να κρατάτε τις τουλίπες κοντά μεταξύ τους, αποτρέποντας την υπερβολική εξάπλωση. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την οπτική ελκυστικότητα της διάταξης, αλλά παρέχει επίσης αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ των λουλουδιών διατηρώντας μια τακτοποιημένη και τακτική εμφάνιση.

2. Κόψτε τις τουλίπες και δώστε τους αρκετό νερό

Ένα μάτσο τουλίπες σε ένα βάζοΌταν διακοσμείτε με λουλούδια, θέλετε να ξετυλίξετε προσεκτικά και να αφαιρέσετε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα, να τα τοποθετήσετε ξανά στο ίδιο χαρτί, διασφαλίζοντας ότι κάθε στέλεχος είναι ίσιο, να τυλιχτεί ξανά σφιχτά και να κόψετε περίπου 2 εκατοστά της βάσης των μίσχων. Βυθίστε την τυλιγμένη δέσμη σε έναν κουβά με βαθύ χλιαρό νερό. Αφήστε τα ιδανικά όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Μόλις ενυδατωθούν πλήρως, είναι έτοιμες να τακτοποιηθούν σε βάζο. Στην ιδανική περίπτωση, επιλέξτε ένα βάζο με ελαφρώς κωνικό λαιμό, καθώς αυτό βοηθά στη στήριξη των μίσχων. Απολαύστε τις τουλίπες σας καθώς συνεχίζουν να μεγαλώνουν (είναι ένα από τα μοναδικά κομμένα λουλούδια που συνεχίζουν να μεγαλώνουν μόλις κοπούν) και παίρνουν σχήματα.

3. Μετακινήστε το βάζο σας για να κρατήσετε ίσιες τις τουλίπες

Ένα σαλόνι με τουλίπες σε ένα βάζοΟι τουλίπες δημιουργούν επίσης θαυμάσια διακόσμηση παραθύρων, αλλά το κύριο πρόβλημα με τη διατήρηση τους σε εσωτερικό χώρο είναι ότι είναι ένα από τα πολύ λίγα φυτά που συνεχίζουν να αναπτύσσονται ακόμη και αφού έχουν κοπεί από τους βολβούς τους, που σημαίνει ότι μετακινούνται. Έχοντας αυτό κατά νου, να τις κόβετε πάντα πιο κοντές από όσο νομίζετε όταν τις τακτοποιείτε στο βάζο σας, διαφορετικά θα φαίνονται ακατάστατες καθώς μεγαλώνουν.

4. Δοκιμάστε το κόλπο της δεκάρας

Πολύχρωμα βάζα με τουλίπες μέσα τουςΑυτό μπορεί να ακούγεται λίγο απίστευτο, αλλά ήταν ένα δοκιμασμένο κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκα τα κομμένα λουλούδια. Ρίχνοντας ένα χάλκινο κέρμα στο βάζο, οι άνθρωποι θα φρόντιζαν τα λουλούδια να φαίνονται πάντα φρέσκα και να στέκονται όρθια. Η επιστήμη πίσω από αυτό; Ο χαλκός είναι ένα φυσικό μυκητοκτόνο, ικανό να σκοτώνει τα βακτήρια που συσσωρεύονται στο νερό που μπορεί να κάνει τα λουλούδια σας να μαραθούν πιο γρήγορα. Τοποθετώντας ένα χάλκινο κέρμα (ή άλλο υλικό που περιέχει χαλκό) στο νερό των λουλουδιών σας, μπορείτε να τα βοηθήσετε να διατηρηθούν πιο φρέσκα για περισσότερο καιρό.

5. Τοποθετήστε τις τουλίπες σας σε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Επειδή οι τουλίπες συνεχίζουν να μεγαλώνουν στο βάζο τους, θα διαπιστώσετε ότι κυκλοφορούν παιχνιδιάρικα στο νερό. Είναι μέρος της γοητείας τους και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά αν θέλετε οι τουλίπες σας να στέκονται όρθιες για ένα δείπνο ή μια ειδική περίσταση, μπορείτε να τις βγάλετε από το βάζο τους, να τις τυλίξετε σφιχτά με εφημερίδα σε σχήμα κώνου, να τις βάλετε ξανά στο νερό και να τις κρατάτε σε σκοτεινό μέρος μια νύχτα.

Πως να καλλιεργήσετε κίτρινο γιασεμί του χειμώνα & να φωτίσετε τον κήπο σας τους πιο “σκοτεινούς” μήνες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα λάθη που κάνουμε με τα φυτά μας και πώς θα τα διορθώσουμε

Her News

Κρεβατοκάμαρα: Οδηγός φωτισμού για το υπνοδωμάτιο

Her News

5 πράγματα που πρέπει να πετάξετε από το σαλόνι σας & τι να κρατήσετε

HerNews ka