HerNews.gr
DECORNEWS

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας & πως να τα διορθώσετε

Περισσότερο από κάθε δωμάτιο, τα έπιπλα είναι το πιο χωροβόρο χαρακτηριστικό μιας κρεβατοκάμαρας, επομένως δεν αποτελεί επιλογή να το κάνετε λάθος. Όταν τα κομμάτια εισάγονται χωρίς προσεκτική σκέψη, μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να αισθάνεται ακατάστατος, λιγότερο πρακτικός και με παράξενες αναλογίες. 

Από τα ασυντόνιστα χρώματα επίπλων και τα δυσανάλογα μεγέθη, έως τις λανθασμένες τοποθετήσεις, τη χωροθέτηση ζωνών και πολλά άλλα, διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διάταξη του υπνοδωματίου σας.

1. Παραμέληση λειτουργικών ζωνών με έπιπλα

Είτε πρόκειται για την κύρια κρεβατοκάμαρα είτε για το χώρο του παιδιού, το να μπορείς να ζωνοποιήσεις και να δημιουργήσεις ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές είναι μια εργασία που πρέπει να μπορείς να κατακτήσεις. Διαχωρίστε τον χώρο ύπνου από τον χώρο εργασίας ή τον χώρο παιχνιδιού και αποθήκευσης. Όταν η διάταξη δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο, ολόκληρο το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται ακατάστατο και χαοτικό.

2. Αγνοείτε την απόσταση μεταξύ των επίπλων

Ένα άλλο κοινό λάθος διάταξης του υπνοδωματίου είναι ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η περιοχή κυκλοφορίας στο δωμάτιο. Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να περπατήσετε στο δωμάτιο, ακόμα και ανάμεσα στα μεγάλα, ογκώδη κομμάτια όπως το κρεβάτι, ο καναπές του δωματίου και το τραπέζι. Θα πρέπει να υπάρχει άφθονος χώρος για περπάτημα που βελτιώνει περαιτέρω την εμφάνιση. Επίσης, η τοποθέτηση της τηλεόρασης πρέπει να είναι πάντα απέναντι από το κρεβάτι διατηρώντας το κέντρο.

3. Λάθος τοποθέτηση κρεβατιού

Τα καλύτερα μοντέρνα υπνοδωμάτια έχουν τα πιο εντυπωσιακά κρεβάτια, επώνυμα κομμάτια και αυτά που μπορούν να διαρκέσουν γενιές. Ενώ η επιλογή του σωστού στυλ και μάρκας αυτού του κομματιού είναι ζωτικής σημασίας, το πού θα το τοποθετήσετε είναι επίσης σημαντικό. Η τοποθέτηση του κρεβατιού πάνω σε έναν τοίχο που δεν έχει οπτικό ενδιαφέρον ή το μπλοκάρισμα των παραθύρων μπορεί να διαταράξει τη συνολική αισθητική και τη ροή του φυσικού φωτός. Στα μικρά υπνοδωμάτια, είναι λάθος να επιπλέει το κρεβάτι στη μέση του δωματίου, καθώς μπλοκάρει τον κεντρικό χώρο κυκλοφορίας και κάνει όλες τις γωνίες πολύ μικρές ή στενές για να χρησιμοποιηθούν για άλλες λειτουργίες. Ομοίως, μην τοποθετείτε το κρεβάτι μπροστά από ένα παράθυρο ή ακριβώς δίπλα στην είσοδο του δωματίου, έτσι το άνοιγμα της πόρτας γίνεται θέμα. 

4. Ασυντόνιστα χρώματα επίπλων

Η επιλογή των σωστών χρωμάτων κρεβατοκάμαρας μαζί με τους σωστούς τόνους των επίπλων μπορεί να είναι δύσκολη. Πρώτα, σκεφτείτε ποιος χρησιμοποιεί τον χώρο. Εάν πρόκειται για παιδί, τα φωτεινά χρώματα είναι ο κανόνας, αλλά αν σχεδιάζετε για ενήλικες, κρατήστε την παλέτα περιορισμένη σε μια σφιχτή τονική γκάμα ουδέτερων υφών με στρατηγικά χρώματα για όλα τα έπιπλα. Κρατήστε τα κλινοσκεπάσματα και τις κουρτίνες ουδέτερα και τα συρτάρια σε παρόμοιο τόνο ξύλου. Ο χώρος σας θα γίνει μια ενδιαφέρουσα αλλά γαλήνια όαση και ένα υπέροχο μέρος για να αποσυρθείτε στο τέλος κάθε μέρας.

5. Επιλογή λανθασμένου μεγέθους κρεβατιού

Το μέγεθος του κρεβατιού μπορεί να είναι δύσκολο. Για μικρότερους χώρους, η διαφορά ανάμεσα σε ένα queen και διπλό κρεβάτι δεν είναι τόσο σημαντική όσο κοιμάστε, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά σε ένα μικρότερο δωμάτιο και η επιλογή ενός μικρότερου κρεβατιού μπορεί να είναι χρήσιμη. Σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο, ένα king size  μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή από queen size και κανείς δεν λυπάται που έχει ένα μεγάλο κρεβάτι σε ένα μεγάλο δωμάτιo.

6. Επιλογή matchy-matchy επίπλων.

Αν και είναι καλή ιδέα να συντονίσετε τα χρώματα της κρεβατοκάμαρας και των επίπλων, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν ταιριάζουν τα κομμάτια με το T. Αυτό σημαίνει ότι μια υπερβολικά ταιριαστή διακόσμηση μπορεί να κάνει την κρεβατοκάμαρα να αισθάνεται σαν ένας κατάλογος, υπερβολικά συμμετρικός, ταιριαστός και ψυχρός. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεγιστοποιήστε την αποθήκευση στην κουζίνα χωρίς να προσθέσετε ντουλάπια

HerNews ka

Μπορούμε τελικά να πλύνουμε το μαξιλάρι μας στο πλυντήριο ρούχων;

HerNews ka

Πως να διαμορφώσετε το σπίτι σας ώστε να χωρέσει όλους τους καλεσμένους σας για τις γιορτές

HerNews ka