HerNews.gr
Ψυχολογία

Κατάθλιψη: Πως την αντιμετωπίζω;

Τα συνεχή αρνητικά συναισθήματα φέρνουν δυσφορία και δύσκολη διαχείριση καταστάσεων. Η κατάθλιψη είναι μάστιγα της εποχής και όλοι ψάχνουν να βρουν πως θα την καταπολεμήσουν. Δεν είναι κάτι απλό και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ειδικός για να πετάξετε αυτό το μαύρο σύννεφο από πάνω μας. Υπάρχουν κάποια μικρά tips που μπορεί να κάνει ο καθένας για να αισθάνεται καλύτερα.

Να λέτε στον εαυτό σας ότι σύντομα θα περάσει…

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης κατά μέσο όρο διαρκούν -βάσει ερευνών και ψυχολόγων- έξι έως οκτώ μήνες. Να λέτε λοιπόν συνεχώς στον εαυτό σας ότι  αυτή η κατάσταση που αισθάνεστε  δεν είναι μόνιμη και ότι σύντομα θα περάσει και αυτομάτως θα νιώσετε καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπραΰνετε τους φόβους και την απελπισία σας που οδηγούν στην κατάθλιψη 

 Να μιλάτε στον εαυτό σας με ευγένεια και αγάπη 

Όταν σκέφτεστε την κατάστασή σας και προσπαθείτε να τονώσετε τον εαυτό σας, να χρησιμοποιείτε τον ίδιο ήρεμο και γεμάτο κατανόηση τόνο και εκφράσεις που θα χρησιμοποιούσατε για να βοηθήσετε έναν πολύ δικό σας άνθρωπο.  Επειδή περνάτε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να γίνετε καλός φίλος και σύμβουλος του εαυτού σας γιατί μόνο εσάς έχετε και μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε αυτό που αισθάνεστε. Δώστε στον εαυτό σας αγάπη για να σας την επιστρέψει. 

Ανοίξτε την καρδιά σας στους δικούς σας ανθρώπους 

 Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, αρχίστε να μιλάτε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας σε αυτούς που αισθάνεστε ότι σας βοηθούν. Όσο περισσότερο θα τα εξωτερικεύετε, τόσο περισσότερο θα τα εκλογικεύετε και θα τα διαχειρίζεστε καλύτερα. Οι συμβουλές από φίλους και ανθρώπους που αισθανόμαστε καλά διώχνουν τον αρνητισμό και την κατάθλιψη μακριά. 

Μα πέρα από τα παραπάνω πρέπει να ξέρετε ότι χρειάζεστε την βοήθεια ειδικού! Θα νιώσετε απευθείας καλύτερα και θα κάνετε την ζωή σας ευκολότερη 

 

Νεότερα Άρθρα

Βαριέστε; Συμβουλές για την καταπολέμηση της αδράνειας

Her News

Άνδρες ή γυναίκες; Ποιο φύλο είναι πιο άπιστο;

Her News b

Μπορούν τα social media να θεωρηθούν υπεύθυνα για την κακή ψυχική υγεία;

Her News