HerNews.gr
Beauty

Μαύρα στίγματα: Η λύση για κάθε σημείο του προσώπου

Σχεδόν όλοι υποφέρουν από μαύρα στίγματα σε κάποιο σημείο του προσώπου τους.

Τι σημαίνουν τα στίγματα σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου σας; Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά;

Τα στίγματα μπορούν να εμφανιστούν σε όλο το πρόσωπο αλλά και το σώμα. Για αυτό ευθύνονται πολλοί παράγοντες, οπως οι ορμόνες, ο τρόπος ζωής και η διατροφή κ.α. Είναι σημαντικό να λάβετε διαφορετικά μέτρα ανάλογα με το που βρίσκονται οι προβληματικές περιοχές του δέρματός σας.

Ορισμένοι παράγοντες μπορούν πραγματικά να επιδεινώσουν αυτήν τη διαδικασία. Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα ορμονών, που φυσικά είναι ευαίσθητες στις γυναίκες και τους εφήβους, μπορούν να προκαλέσουν υπερπαραγωγή του σμήγματος. Εάν δεν καθαρίσετε σωστά το δέρμα σας, μπορεί να αφήσετε υπολείμματα βρωμιάς στο δέρμα σας που εμποδίζουν τους πόρους. Ενώ ο καθαρισμός πολύ σκληρά μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να επιδεινώσει τυχόν κηλίδες που μπορεί να έχετε ήδη.

Στίγματα στο μέτωπο

Τι προκαλεί τα μαύρα στίγματα στο μέτωπο; Υψηλές ποσότητες λίπους στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε ξέσπασμα στο μέτωπο. Πώς να απαλλαγείτε από τα σημεία του μετώπου; Δοκιμάστε να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Θα μπορούσατε, επίσης, να παρακολουθείτε τα επίπεδα λίπους σας και να τρώτε περισσότερα βατόμουρα, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Στίγματα στα μάγουλα

Τι προκαλεί στίγματα στα μάγουλα; Οι κηλίδες στα μάγουλα μπορεί να προκληθούν από τα προϊόντα ομορφιάς που τοποθετούμε στο πρόσωπο μας αλλά και τα βακτήρια που δημιουργούνται. Τα κινητά τηλέφωνα και οι μαξιλαροθήκες συχνά γεμίζουν με μικρόβια και προκαλούν ακμή ορισμένες φορές στην επιδερμίδα μας.

Πώς να απαλλαγείτε από τα στίγματα στα μάγουλα; Πλύνετε τα μαξιλάρια και τα σκεπάσματα σας σε τακτική βάση και φροντίστε να σκουπίζετε το κινητό σας τηλέφωνο με αντιβακτηριακό μαντηλάκι κάθε μέρα. Είναι επίσης καλή ιδέα να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά, ιδιαίτερα εάν είστε επιρρεπείς στο άγγιγμα του προσώπου σας. Είτε καπνίζετε είτε όχι, δοκιμάστε να κάνετε μεγαλύτερες και πιο τακτικές βόλτες σε καταπράσινους εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα αυξήσει τις ποσότητες καθαρού αέρα στους πνεύμονές σας και θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη των κηλίδων στα μάγουλα σας. 

Στίγματα στη μύτη

Τι προκαλεί στίγματα στη μύτη; Οι πόροι στη μύτη συχνά προκαλούνται από τη συσσώρευση προϊόντων βρωμιάς και μακιγιάζ καθώς και από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Πώς να απαλλαγείτε από κηλίδες στη μύτη;  Βεβαιωθείτε ότι τα βουρτσάκια του μακιγιάζ είναι καθαρά και ότι καθαρίζετε σε βάθος το πρόσωπό σας στο τέλος κάθε ημέρας. Ο καθαρισμός του προσώπου το πρωί είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος για την εξάλειψη των κηλίδων γενικά και ιδιαίτερα εκείνων στη μύτη. 

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει τη νέα σειρά μακιγιάζ

HerNewskl

Kate Middleton: Η πιο κομψή αλλαγή που έκανε στο χρώμα των μαλλιών της

HerNewskl

Τριπλό λούσιμο: Σε τι τύπους μαλλιών λειτουργεί ευεργετικά;

HerNewskl