HerNews.gr
Ελλάδα

Τι σημαίνει το όνομα σου;

Δεν έχει κάθε όνομα ξεκάθαρη σημασία, όπως η Βιολέτα ή η Αγάπη.

Μερικές φορές οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους ένα όνομα λόγω της σημασίας του. Αυτό ισχύει συχνά για όσους έχουν ονόματα Αγίων ή από την ιστορία. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν το όνομα δεν έχει ολοφάνερη έννοια; 

Αγγελική / Κέλλυ

Το όνομα αυτό δηλώνει μία γυναίκα με πάρα πολλά χαρίσματα αλλά και αρκετά ταλέντα. Ο αριθμός που σε αντιπροσωπεύει είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι αγαπάς την τελειότητα. Έτσι φροντίζεις να βελτιώνεις τον εαυτό σου και να εξελίσσεις! Κάνεις την ζωή σου πιο όμορφη διαρκώς.

Ελένη

Σημασία: Λάμψη, Ήλιος, Φως 

Το “Ελένη” είναι αρκετά συνηθισμένο, όμως σου χαρίζει λάμψη και γοητεία και αναμφισβήτητα έχει πολύ όμορφη ιστορία! Στην αρχαιότητα, σήμαινε ότι είσαι απαστράπτουσα! Άλλωστε, πρόκειται για το όνομα της Ωραίας Ελένης, της ηρωίδας του Ομηρικού έπους «Ιλιάδα». Για αυτήν στάθηκε αφορμή η έναρξη του Τρωικού πολέμου. 

 

Μαρία

Σημασία: Αστέρι της θάλασσας, επιθυμία για παιδί, θάλασσα και εξέγερση

Αυτό ήταν το όνομα της Παναγίας, της Μητέρας του Χριστού, και έτσι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές όνομα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κλασικό που ποτέ δεν έχει ξεφύγει από τη μόδα.

 

Βασιλική 

Σημασία: Είσαι μια βασιλική γυναίκα και το έχεις πάρει από τον Μέγα Βασίλειο της Καισαρίας. Στην Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία ο Μέγας Βασίλειος Καισαρίας ήταν ο Πατέρας της Εκκλησίας αλλά και Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας. Επίσης ήταν ένας από τους τρεις Ιεράρχες! Θέλει να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα και είσαι αρκετά επίμονη και πεισματάρα. 

Νεότερα Άρθρα

«Πετάμε» τις μάσκες από 1η Ιουνίου – Eρωτηματικό για τα Μέσα Μεταφοράς

Her News

Νέα μετάλλαξη του covid τον Σεπτέμβριο – Τι «βλέπουν» οι ειδικοί για τις μάσκες

Her News

Έρευνα: Στο lockdown το ”ρίξαμε” στο δημιουργικό μαγείρεμα

Her News