HerNews.gr
Μόδα

The L’Wren Scott Collection :Τα ρούχα από τη συλλογή της διάσημης σχεδιάστριας σε δημοπρασία

Red carpet κομμάτια αλλά και δύο κοστούμια που είχαν σχεδιαστεί για τον Mick Jagger στη νέα δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Η L’Wren πρίν φύγει πρόωρα από τη ζωή, είχε ζήσει τη ζωή στο έπακρο και είχε καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμά της στην ιστορία της μόδας με την διαχρονική κομψότητα και τις εκπληκτικές σιλουέτες. Μερικά από τα πιο όμορφα φορέματα είχε σχεδιάσει,τα οποία έχουμε δει στο κόκκινο χαλί.

Είχε ντύσει γνωστά ονόματα ,όπως τον Mick Jagger, την Nicole Kidman, την Michelle Obama, την Meryl Streep.

Ο οίκος Christie’s του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι οργανώνει μια δημοπρασία με τίτλο ‘The L’Wren Scott Collection’.
Κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν προς πώληση κομμάτια της διάσημης σχεδιάστριας, ανάμεσα τους και δύο κοστούμια, που είχε σχεδιάσει για τον σύντροφό της Mick Jagger.

Όσον αφορά την L’Wren ή Laura Bambrough, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, είχε εντυπωσιακή ομορφιά.
Ήταν σαν άγαλμα.Στην εφηβεία της , είχε φύγει από το σπίτι της στην Utah για να γίνει μοντέλο στο Παρίσι. Τη δεκαετία του ’90 μετακόμισε στην Αμερική , εντυπωσιάζοντας αμέσως τον κόσμο της showbiz ,ως στυλίστρια.

    Έκανε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, όπως η Madonna και η Julia Roberts κι αργότερα άρχισε να σχεδιάζει ρούχα.

Το απίστευτο γούστο της και το ταλέντο της την βοήθησε να χτίσει μια αυτοκρατορία στον χώρο της μόδας που εκτός από ρούχα είχε και προϊόντα μακιγιάζ, αρώματα, τσάντες και παπούτσια.

Η L’Wren υπήρξε για πολλά χρόνια σύντροφος του Mick Jagger.

Με την κατάθλιψη πάλευε παρόλο που μπορεί να μεσουρανούσε στην κοινωνική ζωή της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου. Μετά την αυτοκτονία της το 2014, ο Jagger δημιούργησε το L’Wren Scott MA Fashion Scholarship στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Central Saint Martins, στο οποίο θα δοθούν και τα έσοδα της δημοπρασίας του οίκου Christie’s.

“Μια γιορτή της αξιοθαύμαστης δουλειάς της L’Wren και αποτελεί μια ευκαιρία για το κοινό να δει και να απολαύσει τις δημιουργίες της”, οι οποίες ήταν όπως ήταν “η επιτομή της κομψότητας και σοφιστικέ αλλά και μια σύγχρονη αίσθηση”, δήλωσε ο Mick Jagger για τη δημοπρασία .

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δύο κοστούμια που είχε φορέσει ο τραγουδιστής των Rolling Stones στη σκηνή στο Glastonbury Festival και στη συναυλία του συγκροτήματος στο Hyde Park το 2013 θα εμφανιστούν στη δημοπρασία , αξίας 20 με 30 χιλιάδων δολαρίων το καθένα.

Επιπρόσθετα,στη συλλογή περιλαμβάνεται ένα nude φόρεμα που είχε φορέσει η Nicole Kidman στη Ρώμη, ένα χρυσό φόρεμα που είχε επιλέξει η φίλη της Penelope Cruz για την εμφάνισή της στην πρεμιέρα του Skyfall. Αλλά κι ένα πολύχρωμο cocktail φόρεμα που είχε επιλέξει η Sarah Jessica Parker για την εμφάνισή της στην 29η Fashion Group International Night of Stars.

H δημοπρασία πραγματοποιείται από τις 9 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου και θα περιλαμβάνει 55 κομμάτια που είχε σχεδιάσει από το 2006 έως το 2014 και αποτελούν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες της. Κάποιες τις είχε φορέσει η ίδια και κάποιες η Madonna,η Jennifer Lawrence, η Sarah Jessica Parker, η Jessica Lange και η Naomi Campbell.

 

 

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

Instagram: @mariagatzoudi

Νεότερα Άρθρα

Διαλέξτε τα κοσμήματα που σας ταιριάζουν με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας

HerNewskl

Navy look: Πώς θα υιοθετήσετε το συγκεκριμένο trend φέτος το καλοκαίρι;

HerNewskl

Basket bags: Οι πιο most-wanted τσάντες του καλοκαριού

Her News