HerNews.gr
Fitness

Πώς να γυμναστείς στον καύσωνα

Ο τίτλος από μόνος του είναι λίγο τρομακτικός. Πώς να γυμναστείς στον καύσωνα; Αρχικά γιατί να γυμναστείς θα πουν πολλοί. Όμως τα οφέλη παραμένουν πολλά και υπάρχουν δροσερές επιλογές.

Μέσα στον καύσωνα, λίγοι ετόλμησαν να γυμναστούν. Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τη ζέστη σαν έναν αποτρεπτικό παράγοντα εκγύμνασης και επί της ουσίας είναι σε έναν βαθμό, ψέματα δεν θα σου πω.

Υπάρχουν όμως τρόποι αποφυγής της δυσφορίας και της πιθανής εφύδρωσης. Με την σωστή τακτική και τις κατάλληλες επιλογές όλα γίνονται. Υπάρχει το τρίπτυχο: ώρα, τόπος, τρόπος που τα λύνει όλα.

Η ώρα

Πολύ νωρίς το πρωί ή το βράδυ, ώρες πριν τον καύσωνα λοιπόν. Τουτέστιν περίπου 7.30-8.00 το πρωί και περίπου 9 το βράδυ. Αυτές τις ώρες ο οργανισμός δεν θα βιώσει τις ακτίνες του ήλιου στο πετσί του και είτε το πρωί θα ξεκινήσει τη μέρα του με ευεξία, είτε το βράδυ θα την ολοκληρώσει αποφορτίζοντας σώμα και μυαλό.

Ο τόπος

Δάσος, πάρκο, παραλία, επιμήκη πεζοδρόμια στον κλεινόν άστυ, χωρίς πολλά εμπόδια. Αυτοί οι τόποι για τις ώρες που μιλήσαμε παραπάνω είναι ιδανικοί. Αν παρόλα αυτά λόγω εργασίας, υποχρεώσεων ή διάθεσης, επιθυμείτε πιο μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες, η επιλογή ενός υπόγειου χώρου, ενός σκιερού εσωτερικού δωματίου ή ενός κλιματιζόμενου αλλά φωτεινού χώρου, θα σας κρατήσει στα φυσιολογικά επίπεδα ιδρώτα και εκγύμνασης.

Ο τρόπος

Εδώ θα συμπεριλάβουμε τα είδη γυμναστικής όπως και την κατάλληλη ένδυση. Στον καύσωνα, η πρακτική γιόγκα, πιλάτες, αέριαλ ή η επιλογή ενός ήπιου αερόβιου προγράμματος είναι η ιδανικές λύσεις για να μην υπάρχει εξουθένωση. Εναλλακτικά προτιμήστε το χαλαρό τρέξιμο σε συνδυασμό με κοιλιακούς, squats και διατάσεις.

Το ντύσιμο στον χρειάζεται να είναι ελαφρύ, όπως ένα σορτς, ένα κολάν κοντό, μια αμάνικη μπλούζα ή μπλούζα κοντομάνικη ανοιχτόχρωμη και μπουστάκι. Αν είστε σε εξωτερικό χώρο, το καπέλο, η πετσετέ κορδέλα και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα.

Μην ξεχάσετε το νεράκι σας και η γυμναστική στον καύσωνα μπορεί να επιτευχθεί.

 

Νεότερα Άρθρα

Φυστικοβούτυρο: Γλυκιά αμαρτία ή υγιεινή απόλαυση;

Her News b

Μπορείς να γυμναστείς όταν έχεις περίοδο;

Her News

Πρόγραμμα γυμναστικής: Τρέξιμο 5 χλμ. με αυτόν τον οδηγό!

Her News b