HerNews.gr
Fitness

Μπορείς να γυμναστείς όταν έχεις περίοδο;

Η άσκηση όταν έχετε περίοδο μπορεί να φαίνεται σαν κάτι άτοπο, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να γνωρίζετε.

Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αναφερόμαστε σε ορμονική ισορροπία. Ορισμένες ασκήσεις και τεχνικές μπορεί να είναι ωφέλιμες κατά τη διάρκεια της περιόδου σας και άλλες θα πρέπει να αποφεύγονται. Το παρακάτω άρθρο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα πρέπει και τα μη της άσκησης όταν έχετε περίοδο.

Τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου σας

Η άσκηση είναι συχνά το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε τις ημέρες της περιόδου σας. Αλλά το να κάνετε κάποια ελαφριά άσκηση έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει πολλά συμπτώματα όπως ο πόνος και οι κράμπες.

Επιπλέον, η γενική φυσική κατάσταση είναι σημαντική για την υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών ιατρικών ζητημάτων όπως αρθρίτιδα, οστεοπόρωση και διαβήτης. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι επίπονη, ούτε να γίνεται κάθε μέρα για να βοηθήσει.

Στην πραγματικότητα, η άσκηση μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ενδορφινών («ορμόνες για καλή αίσθηση») και να μειώσει το άγχος, την κατάθλιψη και τον πόνο, βελτιώνοντας τη διάθεσή σας.

Άσκηση κατά την περίοδο: Πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας δεν πρέπει να προκαλεί επιπλέον άγχος στο σώμα, να προκαλεί πόνο ή να παρεμβαίνει στην κανονική διαδικασία του κύκλου σας. 

Η έντονη ή παρατεταμένη άσκηση μπορεί να μην είναι καλή για το σώμα όταν έχετε έμμηνο ρύση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε την κανονική σας προπόνηση, αλλά να είστε προσεκτικές. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι 60 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου προκάλεσαν φλεγμονή που προκαλείται από την άσκηση.

Εάν αισθάνεστε ασυνήθιστη κούραση, ναυτία ή υπάρχει αύξηση του πόνου ή της δυσφορίας, σταματήστε αυτό που κάνετε και ξεκουραστείτε.

Η ορθοστασία μετράει για προπόνηση;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι χρειάζεσαι για να γυμναστείς σωστά στο κρύο

Her News b

Διαλογισμός: Οι πιο γνωστοί μύθοι

Her News

Βασιλικός πολτός: Οι μαγικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Her News