HerNews.gr
Γνώμες

Αν δουλεύεις τον Ιούλιο, ο χρόνος δεν… July

Καλημέρα και καλό μήνα! Έχουμε Ιούλιο του 2021. Απίστευτο; Το ξέρω ότι νομίζετε ότι είμαστε ακόμα στο πολύ μακρινό 2019 που όλων η ζωή ήταν κάπως καλύτερη αλλά προσγειωθείτε. Είμαστε 2021, με πανδημία – ακόμα-. Δεν βαριέσαι; Υγεία να έχουμε και ας παίρναμε τις 7 πληγές του Φαραώ.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Το θέμα είναι άλλο τώρα. Ότι ναι μεν έχουμε πανδημία, έχουμε περάσει ότι έχουμε περάσει, δουλεύουμε και όλας. Μα άκου να δεις κάτι πράγματα… Κανονικά, θα έπρεπε όλες οι κυβερνήσεις, να μας έδιναν άδεια Ιούλιο – Αύγουστο. Σε όλο τον πλανήτη. Γιατί κακά τα ψέματα, αν δουλεύεις τον Ιούλιο ο χρόνος δεν… July

Θα στο πω όμως διαφορετικά. Δουλεύεις μες την ζέστη, σου σπάνε τα νεύρα και βλέπεις stories φίλων και γνωστών από παραλίες. Θες να σπάσεις το τηλέφωνο και να παραιτηθείς. Το καταλαβαίνω και συμπονώ. Ποιος όμως θα κάνει διακοπές τον χειμώνα; Ακόμα και αν δεν κανείς διακοπές κι δεν πας κάπου, ποιος θα κάθεται τον χειμώνα στα ζεστά με άδεια πίνοντας σοκολάτα ζέστη; Εσύ!

Ο χρόνος είναι σχετικός. Ακόμα και αν δουλεύεις μπορείς να κανείς πράγματα για να νιώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα ωραίο κοκτέιλ, ένα μπάνιο στην παραλία ή ακόμα και ένα ωραίο φαγητό δίπλα στην θάλασσα. Η χώρα μας άλλωστε φημίζεται για τις ομορφιές και τις κοντινές αποστάσεις που μπορείς να έχεις για μια ανάσα δροσιάς μέσα στον καύσωνα.

Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις το καλοκαίρι ποσό μάλλον σεζόν, που πρέπει να επωμιστείς τον κάθε ένα που δεν είναι ευγενείς ενώ εσύ έχεις ψηθεί στον ήλιο για το καλύτερο δυνατό που μπορείς να τους προσφέρεις. Δεν είναι απλό. 

Θέλω να είστε ευγενικοί με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε παραλίες ακόμα και αν σας φέρουν λάθος τον καφέ σας. Δουλεύουν για το μεροκάματο τους και δεν είναι καθόλου εύκολες οι συνθήκες οι οποίες το κάνουν.Να χαμογελάτε σε εκείνους και να μην είστε μουτρωμενοι. Ακόμα και αν αυτοί είναι. Δεν είναι εύκολη η συνθήκη του να δουλεύεις κάτω από τον καυτό ήλιο και πηγαίνοντας πέρα – δώθε.

Γενικά να είστε ευγενικοί, τζάμπα είναι…

Βιβή Μπουγιούρα
Contact me @ : 

Νεότερα Άρθρα

Τελικά αντέχεται η μοναξιά; – Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

Τα καλύτερα δώρα για το 2022 : Ευχαριστώ & Συγγνώμη

Her News b

Σκέψου πριν μιλήσεις..

Her News