HerNews.gr
Health LIFESTYLE

5 λεπτά Ζεν: Η σύνδεση με τον διπλανό μας

Πόσο σημαντικό είναι να έρχεσαι σε ουσιαστική σύνδεση με τον διπλανό σου έστω και για 5 λεπτά και πώς αυτό βοηθά τόσο εσένα όσο και ολόκληρο τον κόσμο που ζεις;

Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο της στήλης 5 λεπτά Ζεν. Το σημερινό μας θέμα αφορά την ουσιαστική σύνδεση με τον διπλανό μας και τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει τόσο σε εμάς όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διπλανοί. Συνήθως τους προσπερνάμε. Είναι άνθρωποι σαν και εμάς που πηγαίνουν στις δουλειές τους, κάνουν ψώνια, αγωνιούν, χαίρονται, τρομάζουν, ζουν δύσκολες ή εύκολες καταστάσεις. Μπορεί να τους ξέρουμε, να είναι οι δικοί μας άνθρωποι, συγγενείς, σύντροφοι, φίλοι ή να είναι εντελώς άγνωστοι.

Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε εμάς και σε εκείνους; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι. Είτε τους γνωρίζουμε, είτε όχι πάντα υπάρχει ένα είδος σύνδεσης, αρκεί να θέλουμε να το εξερευνήσουμε. Να θέλουμε ν’ αφιερώσουμε 5 λεπτά από τον χρόνο μας και ν’ ακούσουμε τον άλλο, να συναναστραφούμε μαζί του και να είμαστε αποκλειστικά παρόντες στις συζητήσεις μας.

Ξέρετε, πολλές φορές, ανταλλάσσουμε κουβέντες και στο τέλος της συζήτησης δεν έχουμε πραγματικά κατανοήσει έχουμε πραγματευτεί. Το μυαλό μας μπορεί να ταξιδεύει αλλού ή να είμαστε αρκετά κουρασμένοι, ώστε να επιδοθούμε στον διπλανό μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε: Θα προσπαθούμε να είμαστε πραγματικά εκεί στις συζητήσεις μας. Να συνδεόμαστε 5 μόνο λεπτά με τα όσα λέμε με τον άλλον άνθρωπο. Είτε δικό μας, είτε κάποιο λιγότερο γνωστό, είτε ακόμα και κάποιον άγνωστο.

Να δίνουμε όλη την προσοχή μας σε αυτό που λέει και να απαντάμε ουσιωδώς. Αν το κάνουμε αυτό δίνοντας 5 λεπτά από την ημέρα μας σε κάποιον, τότε αυτός ο χρόνος στην πορεία θα διπλασιαστεί. Και έπειτα θα τριπλασιαστεί, μέχρι που η σύνδεσή μας θα μπορεί κάθε φορά να είναι ουσιαστική.

Και έτσι το ανούσιο θα περιοριστεί, αφήνοντας χρόνο για τη σύνδεση με τον εαυτό μας.

Νεότερα Άρθρα

Απώλεια βάρους: O κανόνας του 5% που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αποτελεσματικά

HerNews ka

Τρόφες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Her News

Βρώμη: Απολαυστική και νηστίσιμη – Που μας ωφελεί;

Her News b