HerNews.gr
Ελλάδα

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Νεκρός ένας από τους 3 εγκλωβισμένους

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Αναφορές για 3 εγκλωβισμένους σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο -Επεσαν 2 εκκλησίες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαπιστώθηκε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον πολύ ισχυρό επιφανειακό σεισμό που σημειώθηκε στις 9:17

Τρεις τουλάχιστον είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών, αλλά και από κατάρρευση οροφής εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο.

Μετά τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.

Στο Αρκαλοχώρι γίνονταν εργασίες σε μια εκκλησία, κατέρρευσε η οροφή και υπάρχει εγκλωβισμένος, πιθανόν καταπλακωμενος. Στο Πατσίδερο υπάρχει άλλος εγκλωβισμένος που έχει καλέσει σε βοήθεια. Υπάρχουν πεσμένες παλιές κατοικίες και στα δύο χωριά.

Στην Κρήτη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.
Ηδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος».

 

Νεότερα Άρθρα

Σε βαθύ πένθος η χώρα για τους δυο πιλότους – Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας

HerNews ka

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μετανιωμένος δηλώνει ο συζυγοκτόνος που επιχειρεί να σπάσει τα ισόβια – Νέοι μάρτυρες υπεράσπισης οι γονείς του

HerNews ka

Σε απεργειακό κλοιό η χώρα – Ποιοί συμμετέχουν, τί ζητούν

Her News b