HerNews.gr
Ελλάδα

Σε βαθύ πένθος η χώρα για τους δυο πιλότους – Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η χώρα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και την επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, μόλις 31 ετών.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι ανακοίνωση του ΓΕΑ η οποία γνωστοποιούσε και τον θάνατο του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Τραγικές φιγούρες οι οικογένειες και των δύο στρατιωτικών που δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι δύο άνδρες έφυγαν τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη υποστηρίζονταν από τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής αεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς πήγαν στο χωριό Γρανίτης στο Κάτω Νευροκόπι και συλλυπήθηκαν τους γονείς του νεκρού σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, κυβερνήτη του αεροσκάφους που συνετρίβη ανοιχτά από το Κατάκολο ώρα 10:30 το πρωί της Δευτέρας.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του σμηναγού Τσιτλακίδη δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβεβαίωση του θανάτου του 31χρονου έγινε μέσω DNA.

Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό (Ι) Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην κηδεία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτητοποιείται η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου

HerNews ka

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πόρισμα – «φωτιά» και η απολογία της Δευτέρας

Her News b

Εντολή να ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να ανασυρθεί το tablet έδωσε η ανακρίτρια

Her News