HerNews.gr
Health

Kαθημερινές συνήθειες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για γρίπη

Η γρίπη είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και κάθε χρόνο μέχρι το 15 τοις εκατό από εμάς έχουμε κολλήσει. Πολλοι άνθρωποι υποφερουν σε ετησια βαση. Για αυτό πρέπει νε είμαστε προσεκτικοί στις καθημερινές μας συνήθειες.

Χρησιμοποιείτε συχνά το ανσασέρ

Προσοχή στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στο ανσασέρ. Ο ανελκυστήρας μπορεί να μας επιτρέψει να φτάσουμε άνετα και γρηγορότερα, αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα.

 

Δεν ασκείστε μέσα στην ημέρα

Οι ασκήσεις όχι μόνο βοηθούν στη διατήρηση του σωματικούς βάρους, αλλά επίσης βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και άλλες λειτουργίες του σώματος, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της γρίπης μέχρι ενός ορισμένου βαθμού.

Δεν κοιμάστε σωστά

Η μικρότερη διάρκεια και η κακή ποιότητα του ύπνου μπορούν να προκαλέσουν σημαντική μείωση της ανοσίας και να σας κάνουν επιρρεπείς σε ένα κρυολόγημα ή στη γρίπη. Σχετίζονται επίσης με χαμηλότερη αντίσταση στην ασθένεια. Σύμφωνα με έρευνες πρέπει να κοιμάστε 7-8 ώρες την ημέρα τουλάχιστον.

Έχετε άγχος

Αρκετές πειραματικές δοκιμές υποστηρίζουν ότι το ψυχολογικό άγχος συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών, όπως η γρίπη.

Δεν πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα

Η ενυδάτωη ειναι πολύ σημαντική. Το νερό επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω του σημαντικού του ρόλου στις κυτταρικές λειτουργίες.

kellyΚέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Αλάτι: Πώς να το μειώσετε στη διατροφή σας

Her News

Υπνική παράλυση: Όταν ο ύπνος γίνεται…εφιάλτης

HerNews ka

Σεξ: Να φορέσω εσώρουχο μετά;

Her News b