HerNews.gr
Health

Μανιτάρια: Οφέλη για την υγεία!

Tα μανιτάρια, αν και εξαιρετικά θρεπτικά, είναι μία από τις πιο υποτιμημένες τροφές. Μία μερίδα λευκών ωμών μανιταριών δίνει μόλις 20 θερμίδες, μηδέν λιπαρά και σχεδόν καθόλου αλάτι. Και σε αυτά προσθέτω bonus ότι είναι και πολύ γευστικά.

Ποιες είναι όμως οι θετικές επιδράσεις στην υγεία;

Τα μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια για τη βελτίωση της υγείας καθώς ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα μανιταριών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ιών. Αυξάνουν την ανθεκτικότητα έναντι μολύνσεων από ιούς, καθώς και από βακτήρια και μύκητες.

Επίσης περιέχουν αρκετές ουσίες που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη χοληστερόλη σας και να θωρακίσουν την καρδιά σας. Αυτές περιλαμβάνουν τις βήτα-γλυκάνες, τη ριιταδενίνη και τη χιτοζάνη.

Τα μανιτάρια περιέχουν όμως και μια ποικιλία από ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων φαινολών και πολυσακχαριτών, τα οποία είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες. Τα μανιτάρια πλευρώτους φαίνεται να έχουν το υψηλότερο περιεχόμενο αντιοξειδωτικών.

Τέλος σε μερικά από αυτά περιέχουν βιταμίνη D.
Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, τα μανιτάρια παράγουν βιταμίνη D όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως. Στην πραγματικότητα, είναι το μόνο τρόφιμο μη ζωικής προέλευσης που μπορεί να περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D.

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον οργανισμό;

HerNews ka

Μήνυμα SOS από τους δερματολόγους: Κίνδυνος τύφλωσης από «παράνομα» μπότοξ

HerNews ka

Clearcorrect: Οι καλύτεροι ορθοδοντικοί νάρθηκες από την Straumann Group Brand που θα σου χαρίσουν το πιο όμορφο χαμόγελο

HerNews ka