HerNews.gr
Beauty

Τι να κάνω για την τριχόπτωση

Καταρχάς ψυχραμία. Είναι φυσιολογικό να χάνουμε τρίχες από τα μαλλιά μας. Οι άνθρωποι, φυσιολογικά χάνουν περίπου 50- 100 τρίχες την ημέρα, συχνά χωρίς αυτό να είναι εμφανές.

Η τριχόπτωση, συνήθως δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σημάδι κάποια πιθανής πάθησης. Αφορά τους άντρες αλλά και τις γυναίκες και αν είναι έντονη μπορεί να προκαλέσει άγχος για την εμφάνιση. Μπορεί να είναι εποχική ή χρόνια. 

Η πιο συνηθισμένη αιτία τριχόπτωσης είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, ενώ υπάρχει και η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία. 

 

 

Η διατροφη ειναι η λυση. 

Προσέξτε τη διατροφή σας, δηλαδή τις τροφές αλλά και την ποσότητα. Για παράδειγμα, η ποικιλία σε τροφές ολικής άλεσης που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα θα βοηθήσει να τονωθεί ο οργανισμός και οι περιοχές που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία τριχών. Μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποια συμπληρώματα διατροφής που θα σας βοηθήσουν.  

Επίσης το λούσιμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Να λούζεστε και να βουρτσίζετε απαλά τα μαλλιά και να αποφεύγετε να τα ταλαιπωρείτε πιάνοντάς τα αλογοουρά ή τυλίγοντάς τα με ζεστά ρόλει. Αν συνδυαστούν και τα προϊόντα για την τριχόπτωση, μπορούν να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, τα μαλλιά σας θα είναι πλούσια και δεν θα έχετε άγχος με την εμφάνισή σας. 

 

kellyΚέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Yιοθέτησε την τάση των ombre lips!

HerNewskl

Chanel Cruise 2023/ 24: Αυτά είναι τα beauty trends που θα αγαπήσετε το καλοκαιρι

HerNewskl

Bella Hadid: Γίνεται μέλος της “Charlotte Tilbury” ως η νέα της μούσα και συνεργάτης

HerNews ka