HerNews.gr
Beauty

Περιποίηση της επιδερμίδας μετά την γυμναστική

Η γυμναστική κάνει καλό. Όμως αρκετές φορές για να μην πω τις περισσότερες τα υπολείμματα ιδρώτα και τα βακτηρίδια  στο δέρμα σας είναι ένας κακός συνδυασμός. Μπορεί να προκαλέσουν ή και να επιδεινώσουν δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ακμή και γενικά μολύνσεις. 

Γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να προσέχετε τρία βασικά πράγματα, όταν τελειώνετε την γυμναστική σας, προκειμένου να διατηρείτε την επιδερμίδα σας υγιή όσο και το σώμα σας. 

Καταρχάς από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην επιδερμίδα σας μόλις ολοκληρώσετε την γυμναστική σας, είναι να κάνετε έναν σωστό καθαρισμό που θα διώξει όλους τους ρύπους και την σκόνη. Ο καθαρισμός είναι must σε κάθε ρουτίνα περιποίησης, πόσο μάλλον μετά τη γυμναστική. Μπορείτε να το συνδυάζετε  την ώρα που κάνετε ζεστό ντούζ. 

 

Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στην  απολέπιση. Η απολέπιση της επιδερμίδας μετά τη γυμναστική καλύτερα να αποφεύγεται καθώς οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε μικροτραυματισμούς, οπότε αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό αντί για ένα «σκληρό» scrub. 

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε σε κάθε περίπτωση την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Αν παρατηρείτε στην επιδερμίδα σας ερυθρότητα μετά την άθληση ένα ενυδατικό serum θα την βοηθούσε να ενυδατωθεί καλύτερα.  

 

Νεότερα Άρθρα

Zendaya: H iconic εμφάνιση της την ημέρα των γενεθλίων της

HerNewskl

Amanda Seyfried: Yιοθέτησε την τάση του μονοχρωματικού μακιγιάζ

HerNewskl

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Έκανε το γαλλικό μανικιούρ που αναδεικνύει τις sunkissed επιδερμίδες

HerNewskl