HerNews.gr
Fitness

Ποια είναι τα φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη

Μας κάνουν καλό στην υγεία αλλά και στο δέρμα. Ο λόγος φυσικά για τα φρούτα που είναι γεμάτα βιταμίνες.  Πόσες θερμίδες έχουν όμως;  

Οι φράουλες και τα ροδάκινα π.χ., θεωρούνται από κάποιους τα πιο “παχυντικά” και ένοχα για θερμίδες φρούτα, όμως φαίνεται ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Και όμως, τα δυο προαναφερθέντα φρούτα, όχι μόνο δεν έχουν πολλή ζάχαρη, αλλά είναι και από αυτά με τα λιγότερα σάκχαρα. Για να δούμε λοιπόν.

Φράουλες
Οι παρεξηγημένες φράουλες είναι γευστικότατες και περιέχουν λίγη ζάχαρη. Ένα φλιτζάνι ακατέργαστων φράουλων έχει περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης, και ταυτόχρονα πάνω από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C.

 

 

Βατόμουρα
Τα βατόμουρα έχουν επίσης μόνο επτά γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Ως μπόνους, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε φυτικές ίνες.

 Ακτινίδια
Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλή, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και περιέχουν λίγη ζάχαρη – με μόλις έξι γραμμάρια ανά ακτινίδιο. Μπορείτε να βρείτε ακτινίδια όλο το χρόνο στο μανάβικο.

Πεπόνια 
Το πιο αγαπημένο μου φρούτο απο όλα είναι και υπερτροφή. Τα πεπόνια οφείλουν το πορτοκαλί χρώμα τους σε υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Ένα φλιτζάνι αυτό το υπέροχο πεπόνι περιέχει λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης και υψηλή θρεπιτική αξία.

Όπως και να έχει τα φρούτα, χάρη στο υψηλό περιεχόμενο ινών τους, έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και να βελτιώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 

Νεότερα Άρθρα

Τζόκινγκ για αρχάριους: Χρήσιμα tips που θα βοηθήσουν

Her News

Γιόγκα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού!

Her News

Kangoo Jumps: Αυτή είναι η επανάσταση στην γυμναστική

Her News b