HerNews.gr
Fitness

Τζόκινγκ για αρχάριους: Χρήσιμα tips που θα βοηθήσουν

Όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα άσκησης, λίγα είναι αυτά που είναι φθηνότερα ή απλούστερα από το τζόκινγκ. Εφόσον αφιερώνετε τον χρόνο σας κι είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας για να κατακτήσετε τα βασικά, σύντομα θα συνεχίζετε ρυθμικά στον δρόμο προς τη φυσική κατάσταση.

Πρώτο βήμα στο τζόκινγκ

Το πιο σημαντικό πρώτο βήμα στο νέο σας πρόγραμμα άσκησης είναι η αγορά ποιοτικών παπουτσιών. Ενώ το τζόκινγκ είναι εύκολο και φυσικό, πρέπει να φοράτε παπούτσια που υποστηρίζουν τις καμάρες και τους αστραγάλους σας. Καλά παπούτσια σημαίνει καλή στάση, ώστε να στηρίζετε τις αρθρώσεις και την πλάτη σας επίσης.

Επιλογή διαδρομής

Είναι σημαντικό να κάνετε τζόκινγκ όπου νιώθετε άνετα. Για μερικούς είναι αυτή μια γραφική υπαίθρια διαδρομή, ενώ άλλοι προτιμούν το τζόκινγκ στην πόλη. Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και πιθανά μειονεκτήματα. Επιλέξτε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.

Φυσική προετοιμασία

Εάν δεν έχετε εμπλακεί σε έντονη δραστηριότητα για αρκετό καιρό, είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε πρώτα τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για τζόκινγκ. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η καρδιά σας είναι έτοιμη κι ικανή για καρδιαγγειακή άσκηση.

Ζέσταμα

Φροντίστε να κάνετε πάντα διατάσεις πριν ξεκινήσετε. Ένα καλό ζέσταμα είναι το περπάτημα. Αυτό προετοιμάζει το σώμα σας για τζόκινγκ και σας βοηθά να αποφύγετε τραυματισμούς. Ξεκινώντας το τζόκινγκ σας με ένα περπάτημα πέντε ή δέκα λεπτών προετοιμάζετε το σώμα σας.

Βάλτε έναν στόχο

Δώσε στον εαυτό σου έναν στόχο. Μπορεί να είναι τόσος μικρός όσο το τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο. Το να έχετε έναν στόχο σας προωθεί και σας δίνει μια ισχυρότερη αίσθηση ολοκλήρωσης. Επίσης είναι ένας τρόπος να μετρήσετε την πρόοδο, καθώς οι στόχοι σας γίνονται μεγαλύτεροι.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσετε φόρμα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βότανα: Τα φυσικά φάρμακα που πρέπει να ξέρουμε

Her News

Πρόγραμμα γυμναστικής: Τρέξιμο 5 χλμ. με αυτόν τον οδηγό!

Her News b

Γιατί πρέπει να τρώμε πρωινό;

Her News b