HerNews.gr
Fitness

Γιόγκα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού!

Όταν είμαστε κουρασμένες και αγχωμένες, το ανοσοποιητικό μας είναι πιο ευάλωτο. Ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να παραμείνουμε πιο υγιείς είναι να διατηρήσουμε μια τακτική πρακτική της γιόγκα.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα υπέροχο με τη γιόγκα είναι ότι μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Μπορείτε να εξασκηθείτε είτε σε ένα τοπικό στούντιο, ένα γυμναστήριο της γειτονιάς ή στο σπίτι σας. Δεν απαιτεί καθόλου εξοπλισμό. Μόνο εσείς και το σώμα σας. 

Εδώ είναι οι αγαπημένες μας στάσεις στη γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα!

Child’s Pose

Αυτή η απλή στάση στη γιόγκα ανάπαυσης μας διευκολύνει σε μια ήπια πρακτική που προσφέρει απαλή συμπίεση στο μπροστινό μέρος των γοφών. Βοηθά στη επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης. Αποσυμπιέζει το κάτω μέρος της πλάτης. Μπορούμε επίσης να φέρουμε ένα μαξιλάρι ή ένα στήριγμα ανάμεσα στα γόνατά μας και κάτω από την κοιλιά μας για επιπλέον στήριξη. Μας αρέσει αυτή η πόζα γιατί μας προσφέρει την ευκαιρία να επιβραδύνουμε και να κάνουμε έναν απολογισμό του τι χρειαζόμαστε στη ζωή μας.

Cobra Pose

Βοηθά στην τόνωση των μυών της πλάτης, επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη και φέρνει λίγη απαλή θερμότητα στο σώμα. Βελτιώνει επίσης την ευλυγισία και τη στάση του σώματος. Ανακουφίζει τη συμφόρηση στο στήθος, μειώνει τη φλεγμονή και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Όταν εισπνέετε, πιέστε προς τα κάτω με τα πόδια, τους μηρούς, το στομάχι και τα χέρια σας ενώ σηκώνετε τα πλευρά, το πάνω μέρος του στήθους και το κεφάλι σας προς τα πάνω. Ασκηθείτε σε αυτή τη στάση για 8 με 10 γύρους αναπνοής πριν προχωρήσετε. 

Half Frog Pose

Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι; Ίσως νιώθετε λίγο υποτονική σήμερα; Αν ναι, προτείνουμε αυτή τη στάση της γιόγκα. Ξεκινήστε ξαπλώνοντας με τα χέρια σας κάτω από το μέτωπό σας. Εκτείνετε το ένα πόδι ευθεία, ενώ φέρνετε τον αντίθετο μηρό στην ευθεία με τους γοφούς σας. Για πιο δυνατό τέντωμα στο εσωτερικό του μηρού, τοποθετήστε μια διπλωμένη κουβέρτα κάτω από το λυγισμένο γόνατό σας για απαλή ανύψωση. Συνολικά, αυτή η στάση είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος για να ηρεμήσουμε το πολυάσχολο μυαλό μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να βελτιώσετε την ευελιξία σας

Her News

Οι διαφορές ανάμεσα στις πιλάτες & τη γιόγκα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς;

HerNews ka

Πόσο συχνά πρέπει να τρέχω;

Her News