HerNews.gr
Διεθνή

Το Facebook γίνεται Meta: Η ελληνική λέξη που ενέπνευσε τον Ζούκερμπεργκ

«Συνήθιζα να μελετώ τις κλασικές σπουδές και η λέξη ”meta” προέρχεται από το ελληνικό ”μετά”. Για μένα συμβολίζει το γεγονός ότι υπάρχει πάντα χώρος για περαιτέρω δημιουργία, και πάντα στην ιστορία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Η ιστορία ξεκίνησε από μια φοιτητική εστία και αναπύχθηκε πέρα από κάθε προσδοκία», είπε ο Ζούκερμπεργκ για τη νέα εποχή του Facebook.

Ο Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το νέο «επαναστατικό» κεφάλαιο για την εταιρεία του.

Όπως ανακοίνωσε σε διαδικτυακή εκδήλωση, η μητρική Facebook Inc., στην οποία ανήκουν Instagram and WhatsApp, θα αποκτήσει νέο τίτλο.

Το νέο όνομα θα είναι «Meta» και παραπέμπει στο metaverse, μια νέα πολιτική της εταιρείας που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τις τεχνολογίες, όσον αφορά σε εργασία και διασκέδαση.

«Κάνουμε λάθη, αλλά μαθαίνουμε από αυτά και συνεχίζουμε να προχωράμε», δήλώσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά το μπλακ άουτ σε Facebook που ξέσπασε πλήθος αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

«Το metaverse είναι ο επόμενος σταθμός που θα ενώσει τους ανθρώπους, όπως ακριβώς συνέβη με την κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε.
Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε νέες τεχνολογίες να καταφθάνουν σε πέντε με δέκα χρόνια»

Ο Ζούκερμπεργκ επισήμανε πως το σήμα του Facebook στην ιστοσελίδα και στις πλατφόρμες των κινητών θα μείνει όπως είναι.

Τι είναι το metaverse

«Ζούμε γι’αυτά που χτίζουμε», είπε ο Ζούκεμπεργκ στην όγδοη ετήσια εκδήλωση όπου και αποκάλυψε νέες εφαρμογές, που παραπέμπουν στον επιτυχημένο συνδυασμό της εικονικής πραγματικότητας και των τεχνολογιών.

Το Facebook σχεδιάζει να γεννηθεί κανα ως metaverse, σε ενα νέο διαδικτυακό κόσμο όπου οι χρήστες θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.

Νεότερα Άρθρα

Σοκ στη Βαλένθια: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από τεράστια πυρκαγιά σε πολυώροφη πολυκατοικία

HerNews ka

Η Dua Lipa είναι ξανά ερωτευμένη: Δείτε ποιος Βρετανός ηθοποιός της έχει «κλέψει» την καρδιά

HerNews ka

Jason Momoa: Έμεινε άστεγος μετά το διαζύγιό του – «Μένω στο δρόμο»

HerNews ka