HerNews.gr
Social News

Ποιους θα κάνει «αόρατους» το facebook;

Προσοχή γιατί το facebook μπορεί να μας κάνει «αόρατους»

Η πανδημία της παραπληροφόρησης από ότι φαίνεται φούντωσε ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Τα fake news,  τα σχόλια μίσους και τις επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας, φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι το Facebook, και τα οποία θέλει να εξαφανίσει.

 

Βέβαια όλα τα μέτρα που θα παρθούν έρχονται μετά την κατακραυγή του κόσμου και την πίεση που δέχτηκαν από την κοινή γνώμη, ειδικά τη περίοδο των lockdown που ήταν μια πολύ έντονη online περίοδος, όταν μέσα από τα social media αυξάνονταν οι φωνές που μετέδιδαν ψεύτικες πληροφορίες για την πανδημία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του Facebook, θα γίνονται αόρατοι μέσω του shadow banning. Πιο συγκεκριμένα το Facebook θα κάνει downrank τα posts που αναρτούν αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες του για να τα βλέπουν όσο το δυνατόν λιγότεροι χρήστες.

Περιθώριο 90 ημέρες θα έχουν περίπου όσοι παραβιάζουν τους κανόνες, και μετά θα προχωρούν σε κλείσιμο του λογαριασμού, αν ο χρήστης συνεχίζει τις επικίνδυνες πρακτικές του.

Σε περιπτώσεις που μπορεί να γίνουν κάποια λάθη οι χρήστες που τιμωρούνται ή δέχονται προειδοποίηση, θα μπορούν να έχουν δικαίωμα ένστασης. Αυτό όμως μπορεί να παίρνει πολύ καιρό για να επανέλθει.

To μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε αν θα ισχύσει.

Νεότερα Άρθρα

Μπόρις Κλέιμαν: Τα πρώτα λόγια μετά τις κατηγορίες για βιασμό – «Στη ζωή μου έχω σεβαστεί κάθε γυναίκα σε όλο τον κόσμο»

Her News

Άρης Σοϊλέδης – Μαρία Αντωνά: Χωρισμός «βόμβα» για το ζευγάρι;

HerNews ka

Νίκος Γκάλης – Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όταν το νούμερο 1 συνάντησε το νούμερο…1!

Her News b