HerNews.gr
Beauty

Χειμώνας και το δέρμα …συννεφιάζει!!! 4 + 1 λύσεις!

Οι ξένοιαστες στιγμές περνούν…οι επιδράσεις του ήλιου στην επιδερμίδα παραμένουν. Τραχιά υφή, θαμπάδα, όψη ανελαστική, έντονο αίσθημα «τραβήγματος». Το δέρμα μας συννεφιάζει..

Γράφει η Μαρία Κορινθίου

Το φυσικό μας σύστημα ενυδάτωσης, που βρίσκεται στις 20 στρώσεις κυττάρων -της κεράτινης στιβάδας- βάλλεται σημαντικά από την έκθεση στη ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία.

Σταδιακά, τα κύτταρα στο δέρμα χάνουν την ικανότητά τους να συγκρατούν το ποσοστό του νερού που τους είναι απαραίτητο και το φυσιολογικό σύστημα ενυδάτωσης του οργανισμού μας, δεν προλαβαίνει να αναπληρώσει την υγρασία που εξατμίζεται.

Έτσι η επιδερμίδα αφυδατώνεται, γίνεται τραχιά και θαμπή, ενώ η επιφανειακή κεράτινη στιβάδα συσσωρεύει νεκρά κύτταρα. Επιπλέον, ο ήλιος απορυθμίζει την λειτουργία των μελανοκυττάρων. Η μελανίνη κατανέμεται ανομοιόμορφα στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται δυσχρωμίες, με τη μορφή πανάδων ή κηλίδων. Λαμπερό δέρμα και όψη νεότητας είναι το μέλημα όλων μας!

Ο Δεκέμβριος είναι μήνας αποκατάστασης και εξυγίανσης του δέρματος.

Γνωρίστε τις πιο must θεραπείες:
Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Ο σωστός βαθύς καθαρισμός είναι προϋπόθεση για μια υγιή, φωτεινή, νεανική επιδερμίδα καθώς ανανεώνει τα κύτταρα, αφαιρεί ρύπους και σμήγμα, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει. Επιπλέον, το προετοιμάζει ώστε να μεταβολίζει καλύτερα τα συστατικά των προϊόντων της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς.

Ενυδάτωση/Θρέψη

Το δέρμα σου διψάει!!! Θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης με δραστικά συστατικά που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της υγρασίας και ανάπλασης της επιδερμίδας, είναι το κλειδί της επιτυχίας για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα! Με κυρίαρχο το υαλουρονικό οξύ (ενυδατικό συστατικό που συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του), αλλά και ποικιλία άλλων συστατικών όπως χαβιάρι, βιταμίνη C, κολλαγόνο θαλάσσιας προέλευσης, αιθέρια έλαια επιτυγχάνεται εντατική ενυδάτωση που διαρκεί.

Peels -AHA

Αποτελεσματικές απολεπιστικές μέθοδοι χημικού peeling, που έχουν τη δύναμη να σβήσουν τα ενοχλητικά σημάδια και να ξαναδώσουν στην επιδερμίδα σας τη χαμένη της φρεσκάδα. Δημοφιλές για τη φθινοπωρινή περίοδο είναι το L-Mandelic acid (μανδελικό οξύ), ένα άλφα υδροξύ-οξύ (AHA) με μοναδικές αναπλαστικές ιδιότητες, που -λόγω μοριακού βάρους- εφαρμόζεται ακόμα και το καλοκαίρι!

Ύπνος

Η τάση για καλοκαιρινά ξενύχτια και η αργή δύση του ηλίου κάνουν ελλιπή τον ύπνο μας. Η επαναφορά μας σε φθινοπωρινούς ρυθμούς συντονίζει ξανά το βιολογικό μας ρολόι καθώς ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος εξασφαλίζει την υγιή λειτουργία του δέρματός μας.

Extra Tips

Όταν οι παραπάνω θεραπείες στο ινστιτούτο συνδυάζονται με καθημερινή ατομική φροντίδα – στοχευμένη ρουτίνας ομορφιάς, τότε τα οφέλη των θεραπειών απογειώνονται και διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα!!!

 

Σκεφτείτε θετικά! Γελάτε με την καρδιά σας!
Έτσι ενεργοποιούνται οι ενδορφίνες, οι ορμόνες της ευτυχίας. Και πιστέψτε το: τίποτα δεν σας δίνει περισσότερη λάμψη από το να αισθάνεστε χαρά!

Μαρία Κορινθίου – Ηθοποιός

https://www.instagram.com/mariakorinthiou/

Νεότερα Άρθρα

Gothic Valentine Nails: Είναι η τάση για όσες δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη ημέρα!

HerNews ka

Gigi Hadid: Υιοθέτησε την πιο όμορφη τάση του barbiecore makeup

HerNewskl

Chiara Ferragni: Μας έδειξε τον τρόπο να φορέσουμε κορδέλα στα μαλλιά για τις γιορτές

HerNewskl