HerNews.gr
DECORNEWS

Κάνε το μπάνιο σου έναν απολαυστικό χώρο spa

Το μπάνιο αποτελεί έναν απ’ τους πιο λειτουργικούς χώρους του σπιτιού και πεδίο σωματικής και ψυχικής αναζωογόνησης.

Αποφορτίζοντας τον εαυτό μας από μια μεγάλη και κουραστική μέρα, επιλέγουμε ένα ζεστό μπάνιο με χαλαρωτικό αφρόλουτρο περνώντας αρκετή ώρα προσέχοντας τον εαυτό μας. Ακόμη βέβαια και τις μέρες που το μπάνιο ή το ντουζ γίνονται σχεδόν μηχανικά, μιας και δεν έχουμε χρόνο, η δημιουργία ενός χώρου που παραπέμπει σε spa, μας χαρίζει έστω και 10’ ηρεμίας.

Πώς μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε spa στο σπίτι; Η απάντηση έρχεται μέσα από φρέσκες ιδέες και τεχνοτροπίες

Το Χρώμα

Μπορεί να μη του δίνουμε πολύ βάση, όμως το χρώμα του μπάνιου είναι η αρχή δημιουργίας κατάλληλης ατμόσφαιρας. Σε συνδυασμό με τον φωτισμό προδίδουν την spa πλευρά του μπάνιου. Το σκούρο γκρι, με μεταλλικές αποχρώσεις στα έπιπλα ή τον νιπτήρα ή τα ξύλινα στοιχεία, τόσο στα έπιπλα όσο και στο χρώμα (γκριζοκαφέ ή ανάμειξη σκούρο καφέ με μπεζ), ηρεμούν το μάτι και προσφέρουν ομοιομορφία στον χώρο.

Ο Φωτισμός

Όποια απ΄ τις δυο αποχρώσεις και αν επιλέξετε συνδυάστε το με σποτάκια στο ταβάνι και την επιλογή κρυφού φωτισμού γύρω από τον καθρέφτη ή στις εσοχές των ραφιών, δημιουργώντας έτσι συγκεκριμένες γωνιές φωτισμού. Αυτό θα αφήσει το μάτι να ταξιδέψει εκεί που χρειάζεται χωρίς ν’ αναλώνεται σε όλο τον χώρο.

Τα Αντικείμενα

Spa χωρίς συγκεκριμένα αντικείμενα – έπιπλα δεν γίνεται. Αν έχετε μπανιέρα, τότε ένας ξύλινος αδιάβροχος δίσκος, ο οποίος μεταφέρεται εύκολα, είναι η ιδανική επιλογή για να έχετε δίπλα σας, όταν γεμίζετε την μπανιέρα, πετσετούλες απολέπισης, peeling σώματος, βούρτσες μασάζ και αναβράζουσες μπάλες.
Αν πάλι έχετε ντουζ, τότε ένα σκαμπό σε κατάλληλες διαστάσεις, ή μια πλάκα σε ίδια απόχρωση με τα πλακάκια, θα σας επιτρέπει να κάθεστε αφότου το μπάνιο έχει γεμίσει υδρατμούς και ν’ απολαύσετε την απώλεια νεκρών κυττάρων από το σώμα.

Συμπληρωματικά Στοιχεία

Less is more. Αρά στα συμπληρωματικά στοιχεία, πρώτη τοποθετούμε την αφαίρεση των μη απαραίτητων από το μπάνιο. Δημιουργώντας εύχρηστους χώρους εντός του, η αποθήκευση γίνεται εύκολη και η περιοχή δεν φορτίζεται.
Τότε είναι η σωστή στιγμή για τοποθέτηση αντικειμένων όπως, μικρό Βούδα, μικρά φυτά εσωτερικού χώρου.
Σημαντικό στοιχείο είναι ο καθρέφτης. Καλό θα είναι αν δεν τοποθετηθεί πάνω από τον νιπτήρα, να μην υπάρχει καθόλου, ώστε ο χρόνος spa που θα διαθέσουμε να μας φέρει σε εσωτερικότητα χωρίς περισπασμούς.

Εξίσου όμορφες ιδέες διακόσμησης θα βρεις ΕΔΩ

Νεότερα Άρθρα

Οργάνωση ντουλάπας: Συμβουλές που θα σας βγάλουν από τη «δύσκολη θέση»

HerNews ka

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας, σύμφωνα με έναν ειδικό

HerNews ka

Ειδικοί τρόποι για να διατηρήσετε το κρεβάτι σας δροσερό ώστε να ξυπνάτε ανανεωμένοι

HerNews ka