HerNews.gr
DECORNEWS

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας, σύμφωνα με έναν ειδικό

Όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού, η σκέψη να αλλάξετε τα σεντόνια μπορεί να βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας σας. Μεταξύ της αλλαγής των βρόμικων σεντονιών, του πλυσίματός τους, του αερισμού των κουβερτών και/ή των παπλωμάτων – η διαδικασία μπορεί να σας φαίνεται χρονοβόρα.

Όμως, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, η αλλαγή σεντονιών είναι ένα σημαντικό βήμα για την απαλλαγή από τα βακτήρια και το νεκρό δέρμα, καθώς και για τη διατήρηση της υγείας σας. Λοιπόν, πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας; Τουλάχιστον μία φορά κάθε επτά ημέρες.

Βάζοντας σεντόνια στο κρεβάτι

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας;

 Μια μελέτη του 2022 σε 1.000 άτομα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος άνθρωπος αλλάζει τα σεντόνια του μία φορά κάθε 24 ημέρες. Για τις αλλαγές ρουτίνας, τα σεντόνια θα πρέπει να πλένονται κάθε εβδομάδα, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν, και θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά εάν υπάρχει επίμονη εφίδρωση.

Τα μαξιλάρια, τα πάνω καλύμματα, τα ένθετα παπλωμάτων και τα βαρύτερα καλύμματα ή παπλώματα θα πρέπει να πλένονται κάθε τρίμηνο με στέγνωμα στον αέρα.

Διατηρήστε τα σεντόνια καθαρά μεταξύ των αλλαγών

Το να διατηρείτε τα σεντόνια σας φρέσκα μεταξύ των πλύσεων ξεκινά με την αφαίρεσή τους από το πλυντήριο μόλις τελειώσει ο κύκλος. Όσο περισσότερο βρεγμένα κάθονται στο μηχάνημα, τόσο πιο γρήγορα αρχίζουν να αναπτύσσονται τα βακτήρια μεταξύ των πτυχών. Βεβαιωθείτε ότι τα σεντόνια σας είναι πλήρως στεγνά –είτε στεγνώνουν στον αέρα είτε στο μηχάνημα– όταν τα βάζετε στο κρεβάτι σας. 

Το ντους πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο καθαροί όταν το σώμα σας ακουμπά τα σεντόνια, μειώνοντας την ποσότητα του νεκρού δέρματος, των ελαίων και των βακτηρίων που σέρνονται στο κρεβάτι μαζί σας και κρατώντας τα κατοικίδια ζώα μακριά από το κρεβάτι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ανεπιθύμητης τριχόπτωσης και βρομιάς που μπορεί να επιμένει.

Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να τρώτε στο κρεβάτι, έτσι ώστε τα ψίχουλα σας να μην προσελκύουν διάφορα ανεπιθύμητα πλάσματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 5 καλύτερα φυτά για να φυτέψετε τον Ιανουάριο ώστε να έχετε εντυπωσιακή αυλή την άνοιξη & το καλοκαίρι

HerNews ka

Kendall Jenner: Το ουδέτερο σαλόνι της θέτει ήδη χρωματικές τάσεις για το 2024

HerNews ka

Πως να σιδερώσετε ρούχα: 4 απλά βήματα

HerNews ka